ŞEKER : HİZMET SIRASI KÖYLERDE | ..: Gerçekler Meydana Çıkıyor :..

Kategori: | Güncel, Manset


ŞEKER : HİZMET SIRASI KÖYLERDE

 

Büyükşehir Belediyesi meclisi, 111 gündem maddesi ile önceki gün toplandı. Önemli kararların alındığı toplantıda konuşan Başkan Vekili İlyas Şeker, köylere yönelik çalışmalara ağırlık vereceklerini dile getirdi

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi Mart ayı meclisi, İlyas Şeker’in başkanlığında 111 gündem maddesiyle farklı başlıklar altında toplandı. Elazığ depremi nedeniyle 1 dakikalık saygı duruyunda bulunulan toplantıda çevre, sokak çocukları, dizüstü bilgisayarlar ve imar değişikliklerinin ele alındığı toplantıda, Başkanvekili Şeker, 6 adet orman köyünün imar planlarının çıkarılacağı bilgisini verdi.

KÖYLER HİZMET ALACAK

Büyükşehir Belediyesi’nin kentin dört bir köşesini planladığını belirten Şeker, “İzmit Güvercinlik, Karamürsel Karapınar, Gölcük Hisaneyn, Körfez Şemsettin, Gebze Kargalı, Kandıra Kabaağaç olmak üzere 6 adet orman köyünün imar planlarını belirleyeceğiz. Tüm ilçelerde imar planlarıyla ilgili çalışmaları tamamladık. Kentte planlanmamış bölge bırakmayacağız dedik. Sıra köylerimize geldi” dedi. Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde bulunan 6 adet orman köyünün imar planlarıyla ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi’nin teklifi komisyona havale edildi.

HAVA KİRLİLİĞİ KONUŞULDU

İmar planlarıyla ilgili değişikliklerin yoğunluk kazandığı toplantının bir diğer ağırlıklı bölümü çevreyle ilgili oldu. Kocaeli’ndeki hava kirliliğinin ilgili tüm kurumlarla ortak çalışma yapılarak çözülmesi gerektiği konusunda hem fikir olan meclis, bu konuda ciddi bir çalışma yapmak üzere 24 Mart Çarşamba günü toplanma kararı aldı. Bu toplantıda çevrenin yanı sıra meclis gündeminde yer alan sokak çocuklarının rehabilitasyonuyla ilgili çalışmanın detaylarının da görüşülmesi kararlaştırıldı. Mecliste sokak çocuklarının rehabilitasyonu için Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar takdir edilirken, konuyla ilgili kapsamlı projeler üretilmesi gerektiği de kaydedildi.

26 BİN 709 LAPTOP

Mecliste ilköğretim öğrencilerini ilgilendiren önemli bir karar da alındı. İlki bu yıl 26 bin 587 ilköğretim 6. sınıf öğrencisine dağıtılan laptoplardan 2010-2011 eğitim öğretim yılında 823 adet 6. sınıf ve yüzde 3 artış olasılığı da göz önüne alınarak 26 bin 709 adet alınmasına karar verildi. Başkan Vekili İlyas Şeker, sözleşmeli tiyatro personeli çalıştırılması ve ücretleriyle ilgili yapılan yorumlara ve sorulan sorulara da cevap verdi. Geçmişte tiyatronun Yahya Kaptan Mahallesi ile sınırlı kaldığını kaydeden Şeker, “2004 yılında sonra biz bunu önemsedik. Tiyatroyu kente tanıttık. Halk Eğitim Merkezi ile anlaştık. Haftada 3 gün burada oyun oynanmaya başladı. Köydeki çocuklar tiyatro izlesin diye TIR tiyatrosunu kurduk. Tiyatromuz yurt dışına turneye çıkar hale geldi” bilgilerini verdi. Bu arada meclis üyesi Faik Çakıroğlu, oy birliğiyle Tarihi Kentler Birliği’ne yedek üye seçildi.

Popularity: 2% [?]

Facebook'ta Paylaşmak için tıklayın



Yorumlar