banner2779
banner2752
banner2750

 Kaynakçılar “Klas” sınavında
 Kaynakçılar “Klas” sınavında

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kurslarının (KO-MEK) Seka, Gölcük ve Dilovası kaynak atölyelerinde eğitim gören kursiyerleri, bütün ülkelerde geçerli olan kaynakçılık sertifikasını alabilmek için sınava girdi. KO-MEK Kaynak Atölyelerinde yapılan sınava, ön elemeyi geçen toplam 81 gaz altı kaynakçılık kursiyeri katıldı.

KAYNAKÇILARA ULUSLARARASI BELGE

KO-MEK kaynakçılık kursiyerleri dünyanın her yerinde geçerli ‘EN 287-1 Standart Belgesi’ne sahip olmak için ter döktü. Uluslararası Klaslama belgelendirme ve uygunluk değerlendirme kuruluşu olan Türk Loydu Vakfı tarafından verilen sertifika için KO-MEK kaynakçılık kursiyerleri usta öğreticilerinin nezaretinde sınava girdi. Oldukça başarılı olan kursiyerler, Türk Loydu Vakfı yetkililerinin gözetiminde sınavlarını tamamladı.

68 KURSİYER İLK AŞAMAYI GEÇTİ

Dünya’daki bütün kuruluşlar tarafından kabul edilen “EN 287-1” sertifikası için kursiyerler hünerlerini ustaca sergiledi. Kursiyerler tarafından yapılan kaynak ürünleri Türk Loydu Vakfı gözetmenleri tarafından incelendi. KO-MEK’in 3 Kurs Merkezinde yapılan ön incelemede 68 kursiyerin parçaları röntgeni çekilmeye hak kazandı. Filmlerin incelenmesi sonucu sınavda geçerli notu alan kursiyerler klas sertifikasını almaya hak kazanacak.

HEYECAN DORUKTA

Gelecekleri için büyük önem anlam ifade eden sertifikayı elde edebilmek için emek veren kursiyerler, “KO-MEK’ten aldığımız eğitimin kalitesini kazanacağımız belgeyle göstermek istiyoruz. Sertifika bizim mesleğimiz için çok önemli, başarılı olmak için çok çalıştık. Sonuçların açıklanmasını heyecanla bekleyeceğiz “ şeklinde konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751