banner2779
banner2752
banner2750

KÖRFEZ İMAMHATİP ORTAOKULU İLK MEZUNLARINI VERDİ
 Kuran- Kerim Tilavetli Mezuniyet

Körfez İmamhatip Ortaokulu bir mezuniyet programı gerçekleştirdi. Program Saat 17.00 ‘da saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Akabinde, okul öğrencilerinden Hafız İsmail Hakkı Özçiçek Kuran-ı Kerim tilaveti dinletisi gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen Kuran-ı Kerim Tilavetinde manevi bir ortam oluştu ve duygu dolu anlar yaşandı.

Kuran-ı Kerim tilavetinin bitmesinin ardından, Körfez İmamhatip Ortaokulu Okul Müdürü Ercan Mengüloğul açılış konuşmalarını gerçekleştirdi. Okul Müdürü’nün konuşmalarının ardından Muhammed Enes Altunkaynak isimli öğrenci, Arif Nihat Asya’nın “ Dua” şiirini okudu. Sonrasın Sanatçı Ömer Karaoğlu sevilen ezgileri seslendirerek konser verdi.   

Protokolden Yoğun İlgi

Yaz dönemin gelmesi ve eğitim kurumlarının tatile girmesine çok az bir süre kalması ile birlikte, okullar mezuniyet programları düzenliyor. Bu bağlamda, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, AK Parti Körfez İlçe Başkanı Av. Osman Badem, Körfez İlçe Müftüsü Hasan Erdoğan, İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Ahmet Bulut, Körfez İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kadir Zorlu, Körfez İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Muhammed Saraç, Körfez İmamhatip Dernek Başkanı Mustafa Şerbetçi, Eğitim Bir-Sen Başkanı Sergülen Kurt,  Okul Müdürleri, Veliler katılım sağladı.

Başkan Baran İlk Mezunların Yanında”

 Körfez İmamhatip Ortaokulu’nun ilk mezunlarını verdiği programa katılım sağlayan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran şu ifadelere yer verdi; “ İmamhatipler bizim göz bebeğimiz. Körfez imamhatip ortaokulumuza verdiğimiz destekler ve çalışmalar, öğrencilerimizin rahat bir şekilde mezun olabilmelerine olanak sağladı. Geçtiğimiz yıllarda imamhatip okulu öğrencilerimiz çok büyük sıkıntılar yaşadı. Bizler bunlara şahit olurken hiçbir şey yapamıyorduk. Ama şimdi Allah’a şükürler olsun Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sayesinde Ülkemizde imamhatiplerin, başörtülü kardeşlerimizin önü açıldı ve hiçbir engel kalmadı.  Bugün burada Körfez İmamhatip Ortaokulumuzun ilk mezunlarına diplomalarını vereceğiz. Mezun olan öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ederim. Allah yolunuzu açık etsin “ dedi.

 

Plaketler Başkan Baran’dan

Körfez İmamhatip Ortaokulu öğrencilerinden 2015 – 2016 eğitim ve öğretim yılını başarıyla bitiren öğrencilere, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran plaket takdim ederek, öğrencileri tebrik etti. Plaketlerin takdim edilmesinin ardından Körfez İmamhatip Ortaokulu öğrencileri toplu bir şekilde sahneye çıkarak, Necip Fazıl Kısakürek’in “Altın Nefesler “ şiirini hep bir ağızdan okudular. 

Daha sonrasında 200 öğrenci Protokol Üyeleri ile birlikte gökyüzüne balon uçurdular. Protok üyelerinin yanı sıra veliler de kendi çocuklarına diplomalarını takdim ettiler. Körfez İmamhatip Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleri ve katılımcılar dualarla, temenniler ve gözyaşları ile güzel bir mezuniyet töreni gerçekleştirdi.

Mezuniyet programında öğrenciler Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’a yoğun bir ilgi göstererek, bol bol fotoğraf çekildiler. Program hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile son buldu.

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751