banner2779
banner2752
banner2750

Körfez’de mezarlıklara yeni düzen

Bir taraftan Körfez’e yeni mezar yerleri kazandırılırken, hazırlanacak yeni çalışma yönetmeliği ile mezar sahipleri tarafından yapılacak çalışmalar için izin alınması gerekli hale gelecek.

Körfez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan Mezarlıklar Şefliği’nde yeni düzenlemeler gerçekleştiriliyor. İlimtepe’de ve Yukarı Hereke’de yeni mezar yerleri ile Körfez’de mezarlık ihtiyacını karşılamayı hedefleyen Körfez Belediyesi, Mezarlıklar Şefliği için hazırlanacağı çalışma yönetmeliğiyle, çalışma usulleri ve mezarlıklarda 3. şahıslar tarafından yapılacak çalışmaları da belirleyecek.

KONTROL ALTINA ALINACAK

Hazırlanacak yeni çalışma yönetmeliği daha sonra Belediye Meclisine sunulacak. Yeni yönetmelik ile mezarlık dahilinde mezar sahipleri tarafından yapılacak ve yaptırılacak lahit, duvar, parmaklık, taş, demir veya sair malzemeden yapılacak olan tezyinat ve tesisat ile her türlü inşaat, belediyenin müsaadesi ve kontrolü altında gerçekleştirilecek.

YASAL İŞLEM UYGULANACAK

İzin almadan çalışma yapanlar hakkında gerekli yasal işlem uygulanacak. Mezar ustaları, mezarların alt/üst yapımına başlamadan önce izin belgesi almaları zorunlu hale getirilecek. Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, yeni düzenleme ile ilgili olarak mermerci esnafı ile bir toplantı gerçekleştirdiklerini ve kendileriyle fikir alışverişinde bulunduklarını belirtti.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751