banner2779
banner2752
banner2750

 Pet Shop sertifikaları sahiplerini buldu

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ev ve süs hayvanları satışı yapan işyerlerine yönelik düzenlediği eğitimlerin ardından ruhsat almak için gerekli olan sertifikaları katılımcılara dağıttı. 3 gün süren seminerlerde alanında uzman kişiler katılımcılara önemli bilgiler sundu.

 

BASIN MERKEZİNDE

Kocaeli Fuarı içerisindeki Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi’nde düzenlenen sertifika törenine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz, Veteriner Şube Müdürü Fatma Dilber Zehiroğlu, eğitim veren uzmanlar ve petshop sahipleri katıldı.

 

GÜNKÜK HAYATTA DA GEÇERLİ

Sertifika dağıtımı öncesi bir konuşma yapan Daire Başkanı Osman Poyraz seminerlerde hayvanları koruma kanunu çerçevesinde gerekli olan bilgiler ve yasal mevzuatın anlatıldığını ifade ederek, “Bu bilgiler hem işyerindeki verimi artırmak için hem de günlük hayatta hayvanlara karşı yapılması gerekenler hakkında ışık tutacak. Verilen sertifikalar ile de petshop ruhsatı alınmasında önem arz ediyor” ifadelerini kullandı.

 

SERTİFİKALAR DAĞITILDI

Konuşmanın ardından sertifika törenine geçildi. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Veteriner Şube Müdürlüğü’nün İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte verdiği eğitimlerin ardından verilen sertifikalar sıra ile katılımcılara dağıtıldı. Sertifikaları Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz, Veteriner Şube Müdürü Fatma Dilber Zehiroğlu dağıttı.

 

EĞİTİM SÜRECİ

3 gün süren eğitimlerde hayvan hakları konusundan katılımcılara ayrıntılı bilgiler verildi. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama yönetmeliği nin 13. Maddesi gereği düzenlenen eğitimlerde ev ve süs hayvanları satışı yapan işyeri sahiplerine önemli bilgiler sunuldu. Katılımcılara ev ve süs hayvanlarının korunmasına dair Avrupa sözleşmesi, CITES Sözleşmesi, 5199 sayılı kanun ve uygulama yönetmeliği konularında bilgiler verildi. Ev ve süs hayvanları satışı yapan işyeri sahiplerinden bu eğitimlere katılmamış, sertifikası olmayan vatandaşlar için önem gösteren seminerlerde merak edilen konularda sorulara yanıtlar verildi.

 

BÜYÜKŞEHİRE TEŞEKKÜR

Eğitime katılan pet shop sahipleri gerçekleştirilen çalışmanın kendileri için çok önemli olduğunu ifade ederek yeni bilgileri ve yeni kanunları öğrenme fırsatı bulduklarını aktardı. Çok faydalı bir seminer olduğunu dile getiren katılımcılar verilen bilgiler ışığında çok daha sağlıklı bir hizmet verebileceklerini bunu sağlayan Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751