Vergi Mükellefleri Dikkat!
Resmi Gazetede yayınlanan 413 sayılı V.U.K. tebliği ile Türkiye Cumhuriyet Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Türkiye İstatistik Kurumu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Ticaret ve Esnaf Sicilleri ile ilgili tüm Kamu Kurumlarının kullanacağı ortak veri tabanı çalışmaları için tüm mükelleflerin doldurup elektronik ortamda göndermesi gereken bilgiler, Maliye Bakanlığı tarafından yayınlandı.

Her yıl 1 Nisan ile 31 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan bildirimde, istenen bilgilerin verilmesi 213 sayılı Kanun'un 148. maddesi gereğince mecbur olup, 5528 Sayılı Kanun'un 257. maddesi de istenen bilgi ve beyannamelerin elektronik ortamda, bilgi ve beyanname göndermeye yetkili Mali Müşavirler aracılığı ile yollanmasını öngörüyor. Bu bilgilerde yıl içinde değişiklik olması durumunda ertesi yıl verilecek bildirimde beyan etmek gerekecek.

1 Nisan tarihi itibarıyla faal olan tüm mükelleflerin bu istenen bilgileri Mali Müşavirler aracılığı ile yollamaları, bu yolla gönderilmeyenlerin hiç verilmemiş sayılacağı, gerek hiç verilmeyenler gerekse hatalı bilgilerin yazılması durumunda ise ilgili madde gereğince, birinci sınıf tüccarlar ile serbest meslek erbabı hakkında 1.170 TL, ikinci sınıf tüccarlar, defter tutan çiftçiler ile kazancı basit usulde tespit edilenler hakkında 580 TL para cezası uygulanacak.

SON TESLİM GÜNÜ 31 MAYIS
Yazılan bilgilerin hatalı olduğunun tespiti ve düzeltilmesi halinde bile ceza uygulanacağı için, istenen adres ve abonelik bilgilerinin ilgili belediyeden doğru şekli ile öğrenilip, en geç 31 Mayıs 2012 tarihine kadar muhasebecinize teslim edilmesi gerekiyor.

ADRES BİLDİR, 118 TL ÖDE
Her mükellef, zorunlu olarak vermesi gereken bu bilgiler karşılığında kdv dahil 118 TL ödeyecek.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817