banner2779
banner2752
banner2750

10 BİN VATANDAŞ KİTAP İÇİN KOŞTU

Türkiye’de ilk kez bir kent, kitap için koştu. Binlerce Kocaelilinin katıldığı koşu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl sekizincisini düzenlendiği Kitap Fuarı kapsamında gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde Seka Park Bilgilendirme Noktası(K@BİN)önünde toplanan genç, yaşlı, çocuk binlerce insan üzerinde ‘’seven, özgür, bilge, saygılı, dürüst, sağlıklı, onurlu, vefalı’’ gibi değerlerin yazılı olduğu özel tasarımlı tişörtleriyle 4 km’lik bir koşu gerçekleştirdi. Koşunun Atletizm Finali’nde yapılan finali ise etkinliğe damga vurdu. Burada koşuyu bitiren vatandaşlara kitap hediye edildi. Kitaplarını alan vatandaşlar da bu önemli armağanı PTT kargosu aracılığıyla Hakkâri’deki bir ilköğretim okuluna gönderilmek üzere bağışladı. Atletizm Pisti’nde daha sonra profesyonel atletlerin katıldığı yarışlar düzenlendi.

 

KİTAP FUARI KAPSAMINDA DÜZENLENDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent kültürüne yeni bir boyut kazandırmak, spor ile kitap okuma alışkanlığını aynı potada buluşturmak amacıyla bir ilke imza attı. 8. Kocaeli Kitap Fuarı kapsamında 15 Mayıs Pazar günü saat 10.00’da “Kitaba Koş” etkinliği düzenlendi. Etkinlik; Kocaeli Valiliği ve Türkiye Atletizm Federasyonu desteğiyle gerçekleştirildi.

 

KENT PROTOKOLÜ VATANDAŞLARA EŞLİK ETTİ

Büyükşehir Belediyesi Bilgilendirme Noktası(K@BİN)’ndan başlayan koşu iki kategoriden oluştu. İlk etapta binlerce vatandaşlar 4 kilometrelik halk koşusu için Seka Park’ta bir araya geldi. Koşuya vatandaşlarla birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Vali Yardımcısı Abdullah Etil, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar ile Büyükşehir Belediyesi üst düzey yetkilileri katıldı. Koşuya katılan herkese üzerinde ‘’seven, özgür, bilge, saygılı, dürüst, sağlıklı, onurlu, vefalı’’ gibi değerlerin yazılı olduğu özel tasarımlı tişörtler ve Türk bayrakları dağıtıldı.

 

KOŞU PARKURU

Vatandaşlar koşu kapsamında Salim Dervişoğlu Caddesi’ni takip ederek,  Marinadan sahile girdi. Sahil boyunu takip eden binler, Cumhuriyet Köprüsü üzerinden Atletizm Pistine ulaştı. Atletizm Pisti’nde parkuru tamamlayan tüm katılımcılara ‘’Sayfalara Güven’’ sosyal sorumluluk projesi kapsamında ücretsiz kitap hediye edildi.  

 

KİTAPLARINI HAKKÂRİ’YE BAĞIŞLADILAR

Kitaplarını alan vatandaşlar ise alanda bulunan PTT kargosuna giderek bu anlamlı hediyelerini Hakkari’deki bir ilköğretim okuluna gönderilmek üzere bağışladı. Vatandaşların bu duyarlılığı Türkiye’de bir ilk olarak tarihe geçti.

 

BAŞKAN KARAOSMANOĞLU DA KİTABINI HAKKARİYE BAĞIŞLADI

Koşuya katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da Atletizm Pisti’nde kendisine hediye edilen kitabını PTT kargosuna giderek Hakkari’ye bağışladı.

 

ŞİDDETE, TERÖRE, KADINA ŞİDDETE KARŞI KOŞTULAR

Öte yandan koşu kapsamında Atletizm Pisti’nde Fenerbahçe ve Enka gibi takımların katıldığı kitap koşuları düzenlendi.  Etkinliğin bu bölümünde ‘’Kadına şiddete ve çocuk istismarına son’’ denildi. 100 metre engelli bayanlar yarışında atletler, terör, savaş, ırkçılık, kadına şiddet, çocuk istismarı, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıkların yazılı olduğu engellerin üzerinden atladı. Atletizm pistinde 100 metre Engelli Bayanlar, 4x100 mix (Bay +Bayan)  ve 1500 metre atletizm yıldız takımlarının yarışları yapıldı. Dereceye girenlere 8. Kitap Fuarı logolu madalyalar, düzenlenen törenlerle verildi.

 

Atletizm Pistinde yapılan yarışlarda dereceye giren sporcular ise şöyle.

 

100 Metre Erkekler Yarışı

 

1.   Sertaç Akgün

2.   Fatih Hutoğlu

3.   Serkan Kamış

 

100 Metre Bayanlar Engelli Yarışı

 

1.   İrem Usta

2.   Cansu Sayın

3.   Aybuke Sırt

 

100 Metre Bayanlar Yarışı

 

1. Edanur Kılıç

2. İpek Usta

3. Begüm Yılmaz

 

1500 Metre Erkekler

1.  Gürkan Okur

2. Özgür Erkaya

3. Hasan Tek

 

4x100 mix (Bay +Bayan)

 

1. Kocaeli

2. Ankara

3. Tekirdağ 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751