banner2752
banner2750
banner2776

10 Milyonluk Dev Proje Başlıyor

Muhalefet meclis üyeleri de toplantıya katıldılar ve projeye onay verdiler.

Bilgilendirme toplantısı Körfez Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı. Toplantıya Belediye Başkanı Şener Söğüt, üçü muhalefetten olmak üzere 8 meclis üyesi, belediye başkan yardımcıları, belediye amirleri ve mahalleyi temsilen 16 esnaf ve vatandaş katıldı.

Projeyi Anlattı

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, toplantıda Büyükşehirle birlikte ortak olarak yapılacak olan kent meydanı projesini anlattı ve yıkım olacak binaları söyledi. 10 milyon liraya mal olması beklenen projeye göre, sağlık ocağının da yer aldığı bina ve cami bahçesinde ki çay salonu yıkılacak. Cumhuriyet Parkına kadar uzanan çalışmada, parklarda dahil olmak üzere yenileme, düzenleme, çevre düzeni, kafeterya, muhtarlık binası, oturma gurupları, kütüphane olacak.

Kaçak Bina

Şener Söğüt projeyi tanıtırken, cami bahçesinde ki çay salonunun yıkılması gerektiğini söyleyerek,

“Normalde dere yatakları üzerine bir şey yapılamaz, kapatılamaz. Benzeri sorun Tütünçiftlikte yaşandı ve binalar yıkıldı. Bu çay salonu da o zaman yapılmış ama sanırım kaçak konumunda ve her an şikayet halinde sorun çıkartabilir. Burayı yıkmadan projeyi tam olarak uygulama şansımız yok” dedi. Söğüt, yıkılacak olan alanlarla kazanılan kent meydanında oturma yerleri, yeşil alanlar olacağını ve kafeteryanın da yine İlçe Müftülüğü’ne verileceğini, her kesin memnun kaldığı işletmeciyle devam edilebileceğini söyledi. Çay salonunu işleten ve Saadet Partisi Körfez İlçe Yöneticisi olan Hikmet Aydın’ın kayınpederi olan Ahmet Özbey söz aldı ve yıkımı doğru bulmadığını söyledi. 3 muhalefet meclis üyesi de projeye ve yıkıma olumlu baktıklarını söyledikten sonra yapılan konuşmalarda da proje desteklenerek, çalışmalar için teşekkür edildi. Projenin onaylanması halinde 2 ay sonra çalışmaların başlayacağı belirtildi.

Toplantı sırasında talepler de iletilirken, vatandaşlar umumi tuvalet, taziye çadırı istediler, çöplerin toplanması ve temizlikte sorun yaşandığını söylediler. Şener Söğüt, bir tuvalet çalışmasına başladıklarını ama kimsenin evinin önüne, yanına  böyle bir yapı istemediğini, temizlik ve çıkmalar konusunda da kendilerinin de memnun olmadığını, çalışmalar yapılacağını söyledi.

ORTAK AKIL İLE YÜRÜYORUZ

Projeyi tüm detaylarıyla birlikte aktaran Başkan Söğüt, “Yarımca bizler için önemli bir bölge. Göreve gelirken atacağımız her adımı ‘ortak akıl’ ile atacağımızı söylemiştik. Bu tür kenti etkileyecek, kentin uzun yıllarına etki edecek projeleri o bölgede oturan kanaat önderleri ile birlikte planlamak istiyoruz. Amacımız ve hedefimiz bu. Pandemi dolayısıyla da bugün programı burada yapmak zorunda kaldık.

KIYMETLİ BİR BÖLGE

1 yıldır üzerinde çalıştığımız bir projeydi. Bölge, Mimar Sinan Mahallesi’ndeki vatandaşlarımızın en faal ve etkin olarak kullandığı alan. Çok merkezi bir noktada ve kıymetli bir alan. Bizler de buraya daha fazla değer katalım istiyoruz. Meydanlar şehirler için, kentler için önemli. Eskiden şehirler bir meydan etrafında toplanırdı. Yoğun bir yapılaşma ve sanayileşme süreci bu tür fırsatları bazı bölgelerde kaçırdık.

BİRLİKTE YAPACAĞIZ

Bu proje ile camimizin etrafında toplamda 12 dönümlük bir meydan kazandıracağız.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız ile bunu konuştuk. Geldi bölgeyi inceledik. Ön çalışmalarımızı yaptık. Birlikte istişare edelim, sizlerin görüş ve önerilerini alarak çalışmalarımıza yön verelim istedik. Birlikte karar verelim” dedi.

YENİ MİNARE YAPILACAK

Her şeye dokunacağız. Tüm yapıları nakış nakış projede işledik. Güzel ve modern bir meydan kazandırmak istiyoruz. Körfez’e yakışan bir cami var. Yer olarak da çok güzel bir nokta. Deprem sonrası yıkılan minarenin yerine iki tane minare yapmayı planlıyoruz. Bu dönem hayata geçireceğimiz prestij projelerimizden birisi bu olacak. Meydanda yapacağımız kafe alanını da cami derneğimize tahsis edeceğiz.

10 MİLYON LİRALIK PROJE

Bu projenin toplam maliyeti 10 milyon lira civarında. Biz maliyetten kaçmak gibi bir durum yok. Bu proje 1 kez yapılacak. Destek olup buraya gelen tüm muhalefet parti üyelerimize teşekkür ediyorum. Kente güzellikleri kazandırırken istişare etmek, fikir alışverişinde bulunmak ve ortak akılla yol almak gerekir. Bu projenin de herkesin tarafından destekleniyor olması projenin ayrı bir güzelliği oluyor” dedi.

TEK TEK SÖZ ALDILAR

Başkan Söğüt’ün proje anlatımı sonrasında vatandaşlar da merak ettikleri konularda tek tek söz alarak aktarımda bulundu. Mimar Sinan Mahalle Muhtarı Aynur Şöhretli Yiğit de bölge için projenin önemli olduğunu belirterek, Başkan Şener Söğüt’e teşekkür etti. Vatandaşlar daha sonra proje ile ilgili küçük detaylar üzerine de önerilerde bulundu. Başkan Söğüt, Büyükşehir Belediyesi tarafından da projeye onay gelmesi sonrası hemen ihalen sürecine girileceğini belirtti.

12 DÖNÜMLÜK BİR MEYDAN

Yaklaşık 10 milyon liraya mal olacak ve Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hayata geçirilecek olan proje; 12 dönümlük alanda yer alacak. Cami önünden başlayan ve 75. Yıl Cumhuriyet Parkı’nı da içine alan proje içerisinde; muhtarlık binası, kafeterya ve sosyal alanlar da yer alacak. Ayrıca otopark, ahşap köprü geçişleri, yürüyüş yolları, çok amaçlı spor sahası, çocuk oyun alanları, oturma ve dinlenme alanları da proje içerisinde tek tek düşünüldü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2777

banner2680