100 Roman çocuğuna sünnet şöleni


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 100 Roman çocuğu sünnet ettirdi. Düzenlenen sünnet etkinliğinde ise sünnet çocukları ve aileleri lunaparkta gönüllerince eğlendi. Seka Park’taki Sedat Uçan Konseri ile güzel dakikalar geçiren Roman vatandaşlar hem çocuklarının sünnet mutluluğunu hem de unutulmaz bir gün yaşamanın mutluluğunu yaşadı.
ŞİMDİ DE SÜNNET ETKİNLĞİ
Büyükşehir Belediyesi, roman açılımı kapsamında gerçekleştirdiği çalışmalara devam ediyor. Roman Festivali, Roman Çalıştayı gibi çalışmalarla romanların kente entegre olmalarını sağlamayı hedefleyen Büyükşehir, roman çocuklarını da sünnet ettiriyor. Bu kapsamda 100 Roman çocuk Büyükşehir Belediyesi tarafından sünnet ettirildi. Ardından muhteşem bir etkinlik düzenleyerek Roman vatandaşların hayatına güzel bir anı bıraktı.
LUNAPARKTA EĞLENDİLERİ
Sünnet programı 1 hafta önce sünnet olan 100 Roman çocuk ve ailelerinin Serdar Mahallesi’nden başlayan üstü açık otobüslerle Merkez Bankası ve Adalet Köprüsünden Kocaelilileri selamlaması ile başladı. Ardından Kocaeli Fuarı’ndaki lunaparka gelen çocuklar birbirinden eğlenceli dakikalar yaşadı. Çarpışan arabalar, atlı karınca, dönme dolap, ahtapota binen çocuklar aileleriyle birlikte doyasıya eğlendi. 
“SİZLERİ GÖNÜLDEN SEVİYORUM”
Lunaparkta eğlenen Roman çocuk ve aileleri yine otobüslerle Seka Park alanına geçti. Seka Parktaki programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Gençlik ve Spor Şube Müdürü Mehmet Kesen ve Roman Dernekleri Federasyon başkanları ve temsilcileri katıldı. Yüzlerce Roman vatandaşın katıldığı etkinlikte konuşan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu “Ben sizleri gönülden, kalpten çok seviyorum. Sizlerin mutluluğun görmek inanın bizleri daha çok mutlu ediyor. Çocuklarınızı sünnet ettirmenin mutluluğunu biz de yaşıyoruz. Biliyorsunuz ben de kendimi bir Roman vatandaş gibi hissediyorum.” ifadelerini kullandı.

SEDAT UÇAN İLE SON BULDU
Başkan Karaosmanoğlu’nun sünnet çocuklarına hediyeler verdiği program Akçakoca Mehter Bölüğünün tasavvuf müziği eserleri ile devam etti. Sünnet programı ilahilerin sevilen sesi Sedat Uçan konseri ile sona erdi. Sedat Uçan birbirinden güzel ilahileri ile Roman vatandaşlara güzel dakikalar yaşattı. 

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817