banner2779
banner2752
banner2750

10.5 MİLYON EMEKLİNİN YÜZÜ GÜLECEK
 Hükümet, 10.5 milyon ye verdiği 'promosyon' sözünü tuttu. da mutlu sona yaklaşıldı. Yaklaşık 8 milyon işçi emeklisini promosyon uygulaması dışında tutmak isteyen lara 'ayrım olmaz' denilerek rest çekildi. Yürütülen sıkı pazarlık sonucunda bankalar emekliye promosyon teklifini 2 katına çıkardı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), tekliflerini 500-600 liraya çıkaran kamuözel bankalarla bu hafta yeniden masaya oturuyor.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, promosyon miktarının artırılmasını hedeflediklerini belirterek, "Tüm emeklilerin yararlanması için çalışıyoruz" diye konuştu. 



BAKAN SOYLU: SON AŞAMADA 

Bankalar, emeklilerin yılda yaklaşık 130 milyar lirayı bulan maaş ödemelerine aracılık etmek için sıraya girdi. Her yıl sisteme ilk kez giren 450 bin emekliye de talip olan Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank başta olmak üzere bankalar tekliflerini revize etti. Bu hafta yapılacak görüşmede uzlaşı sağlanırsa emeklinin promosyon hayali gerçek olacak, uygulama için SGK bankalarla protokol imzalayacak. Emeklilere promosyon konusunda ilk protokol geçen yıl Denizbank'la imzalandı. Bu kapsamda emekli aylıklarını 3 yıl bu bankadan alan emeklilere bir defaya mahsus 300 lira veriliyor. Bazı bankalar yılda 200 lirateklifinde bulunurken, SGK bu hafta yapılacak pazarlıkta bunu yukarı çekmeye çalışacak. Denizbank'la imzalanan protokolde de revizyona gidilebileceği ifade ediliyor. Bakan Soylu,Denizbank'la yapılan sözleşmeyi anımsatarak, "Biz bu miktarın artması, tüm emeklilerin yararlanması için çalışma yapıyoruz. Son aşamaya gelindi. SGK görüşmesi sonrası emeklileri sevindirecek adım atacağız" dedi.



YURTKUR UMUTLARI ARTIRDI

Yurtkur Genel Müdürlüğü'nün Halk Bankası'yla yaptığı promosyon protokolü de beklentiyi artırıyor. Banka, 3 yıl süreyle geçerli olacak anlaşma ile bir defaya mahsus her bir YURTKUR çalışanına bin 750 lira promosyon veriyor. Ayrıca protokol süresi içinde banka ile kurumun mutabakatı halinde kişi başı 500 lira ilave promosyon ödemesi yapılacak.



BANKALARIN İNCE HESABI

Bankalar maaşları vadesinden önce topluca aldıkları için kısa süre için de olsa parayı işletebiliyor. Bankamatiklerde tanımlanan ödeme limitleri eklendiğinde emekli maaşları bankalar için daha önemli bir kaynak durumuna geliyor.



kaynak: takvim
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751