1080 kaçak göçmen yakalandı!
 

Sahil Güvenlik Komutanlığı ile koordineli olarak İstanbul MİT Bölge Başkanlığı’nın desteğiyle, Akdeniz, Ege Denizi ve Karadeniz üzerinden İtalya, Yunanistan ve Romanya’ya yasadışı yollardan göçmen gönderen şebeke 7 ay boyunca teknik ve fiziki olarak takip edildi.

Yapılan takipler sonucunda Irak uyruklu M.A. liderliğindeki şebekenin başta Suriye olmak üzere Irak, İran, Pakistan, Myanmar, Afganistan ve Bangladeş gibi ülkelerden getirdikleri göçmenleri Arnavutköy ve Gaziosmanpaşa’daki depolarda uygun olmayan sağlıksız koşullarda topladıkları, daha sonra tekne ve gemilerle kalabalık gruplar halinde yurt dışına gönderdikleri belirlendi.

Yapılan çalışmaların ardından jandarma ekipleri Kocaeli'ninde aralarında bulunduğu Antalya, Çanakkale, Muğla, Tekirdağ ve Aydın’da 11 ayrı operasyon düzenledi. Operasyonlarda 1080 kişilik yabancı uyruklu göçmen ile 9 tekne ve 3 otobüs ele geçirildi. Operasyonlarda yakalanan 23 şüpheliden 17’si sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Jandarma ekipleri operasyonun son ayağında ise suç örgütünün yönetici ve elamanlarından oluşan 16 kişiyi yakaladı.Örgütün yoğun olarak kalabalık göçmen gruplara çok sağlıksız ve tehlikeli biçimde, doğu sınırlarından İstanbul’a, İstanbul’dan da deniz kıyısı olan illere sevk ederek teknelere bindirdikleri belirlendi.

Ayrıca suç örgütünün kullanılacak yatları kiralamak için özel ekip kurdukları ve tekneleri kiralamak için yanlarına bayan alarak çift görünümü verdikleri belirlendi. Zanlıların ele geçirdikleri teknelerin takip cihazlarını tekneden söktükten sonra kıyıda aküye takılı bırakarak takipten kurtulmaya çalıştıkları anlaşıldı. Örgütün Romanya ve Yunanistan için kişi başı 3 bin Euro, İtalya için 7 bin Euro para aldığı, çocuklar için uyguladıkları tarifenin ise bu fiyatların yarısı kadar olduğu tespit edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817