banner2779
banner2752
banner2750

11 MİLYON EMEKLİNİN ZAM SİSTEMİNDE DEĞİŞİKLİK
 Yaklaşık 11 milyon nin  sisteminde değişiklik gündemde. Her emekliye farklı zam getirecek bir sistem üzerinde çalışılıyor. Buna göre; zam oranında en önemli kritergeçim durumu ve yaş olacak. Yeni sistem hayata geçerse; yaş, geçim durumuna göre belirlenecek zammı daha yukarı çekecek. Yaşlı emekli daha yüksek oranlı zam alabilecek. Hem yaşlı hem geçim sıkıntısı çeken emekliler en yüksek zammı alacak. Bakıma muhtaç hale gelmiş ve geçim sıkıntısı yaşayan emeklilerin ında yüzde 100 artış yapılabilecek. 80 yaş ve üzerinde 740 bin civarında emekli bulunuyor. Hem yaşa hem de geçim durumuna bakılacak yeni sisteme göre, bu emeklilerin bir kısmı yüzde 100 zam alabilecek.

ÇALIŞANLARA STABİL ARTIŞ
Yaşlılık zamlarında sistem kademe kademe aşağıya çekilecek. Örneğin; hem geçim hem de yaşlılık kaynaklı bakım sıkıntısı çeken 75- 80 yaş arasındaki emeklilere, 80 yaş üzerine yapılacak zamdan biraz daha az ama yine de 50 yaş emekli zam oranından çok daha yüksek zam verilmesinin yolu açılacak. Yeni sistem hayata geçerse, halen çalışan emeklilere ise daha stabil oranda zamlar söz konusu olacak.

AYLIKTAN KESİNTİ YOK
Sosyal Güvenlik Kurumu, bazı basın yayın organlarında çıkan 'Emekli maaşlarından habersiz kesintiler yapıldığını' iddia eden haberlere ilişkin açıklama yaptı. SGK, şunları söyledi: "Kurumumuzdan gelir, aylık ve ödenek alanların aylıkları, takip ve tahsili gereken alacaklar ile nafaka borçları dışında haczedilemez. Emeklinin rızası olmadan nafaka borçları dışında aylığından kesinti yapılamaz."

kaynak: takvim

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751