banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

14 yıl Bitti Sefa Sirmen’in  Eseri Satılıyor

13 YIL 9 AY SÜRE DOLDU
Şehir merkezindeki en önemli otopark şüphesiz Sefa Sirmen döneminde yap-işlet-devret modeliyle yaptırılan ve Koçakelçi ailesi tarafında işletilen 7 katlı otoparktır. Şehir merkezinde mevcut 2 dev otopark da Sefa Sirmen döneminde yaptırılmıştı. Kocaeli büyükşenhir belediyesi’nin AKP’li yönetimi, 2004 yılından buyana İzmit şehir merkezinde yeni kapalı otopark yapmadı. Sirmen döneminde Belsa Plaza’nın altında yapılan kapalı otoparktan İzmit Belediyesi yılda 4 milyon TL kira geliri elde ediyor. Büyükşehir Belediyesi de şimdi 7 katlı  kapalı otopark binasını satacak. Sirmen döneminde açılan ihalede yap-işlet-devret modeliyle söz konusu otopark yaptırılmıştı. İşletmecinin 13 yıl 9 aylık süresi, 30 Eylül’de sona eriyor.  Büyükşehir, 5 Eylül’de ihaleyi yapacak. 30 Eylül’de süre dolunca, 1 Ekim’den itibaren katlı otoparkı yeni sahibi işletecek.

DEĞERİ 27 MİLYON TL'NİN ÜZERİNDE

Büyükşehir’in altında  işyerleri de bulunan 453 araç kapasiteli, 7 katlı kapalı otopark binasını 27 milyon TL’lik muhammen bedel üzerinden satışa çıkartacağı öğrenildi. İhalede fiyatın çok daha yüksek rakamlara çıkması bekleniyor. İhalede binayı alacak kişi ya da şirket, altındaki Migros’un ve diğer kiracı işletmelerin de mülk sahibi olacak. 864 araç kapasiteli Belsa Otoparkından İzmit Belediyesi yılda 4 milyon TL kira alıyor.  453 araç kapasiteli kapalı otoparkın  yıllık asgari gelirinin 2.5-3 milyon TL olacağı , bir de ekstra kira gelirlerinin bulunduğu düşünülürse, değerinin 27 milyon TL’nin çok üzerinde olduğu da açıkça ortaya çıkıyor.

2 OTOPARK 1317 ARAÇ KAPASİTELİ
Sefa Sirmen tarafından yılllar önce şehir merkezinde yaptırılan 2 adet katlı otoparkın toplam kapasitesi 1317 araç. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de geçen 10 yıl içinde sahil yerine şehir merkezinde otopark inşa etmiş olsaydı, araç sahipleri o kadar yolu yürümek zorunda kalmayacaklardı. Otopark olarak kullanılan çok geniş alan da yeşil alan olarak şehre kazandırılabilirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826