15. BİLGİEVİ GEBZE’DE AÇILDI
 15. BİLGİEVİ GEBZE’DE AÇILDI

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet veren bilgi evlerinin 15.’si Gebze’de açıldı. Bilgi evine Fatih Sultan Mehmet’in annesi Hüma Hatun’un adı verildi.

 

YOĞUN KATILIM

Açılışa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muhlis Öztürk, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Raşit Fidan, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü, Zafer Sevil, Yaygın Eğitim Şube Müdürü Bahadır Bedir, milletvekili adayları, bilgi evleri yöneticileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

 “MANEVİ DEĞERLERE BAĞLI GENÇLİK”

Bilgi evi öğrencilerinin şiir ve ilahi okuduğu açılışta bir konuşma yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, ”Bir şehri fiziksel olarak değiştirmek kolaydır. En önemli işimiz manevi değerlerine bağlı bir gençlik yetiştirmektir” dedi.

 

“MEDENİYETİMİZ KİTAP MEDENİYETİDİR”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ”Rabbimizin ilk emri ‘oku’ dur. Bizim medeniyetimiz kitap, bilgi, ahlak, fedakarlık ve hizmet medeniyetidir. Çocuklarımızın eğitimi her şeyden önemlidir. Yarının büyükleri onlardır. Ailelere düşen en önemli görev çocuklarını iyi yetiştirmektir” şeklinde konuştu.

 

7000 KİTABA SAHİP KÜTÜPHANE

Kurdele kesiminin ardından Hüma Hatun Bilgi Evi açıldı. Başkan Karaosmanoğlu ile beraberindekiler bilgi evini gezdi ve çocuklarla sohbet etti. Gebze Hüma Hatun Bilgi Evi’nde 6 derslik, 15 bilgisayarlı 1 bilişim sınıfı,1 satranç sınıfı,7000 kitap bulunan bir öğrenci kütüphanesi,1 veli kütüphanesi ve 1 mescit bulunuyor.

 




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817