15 TEMMUZ DEMOKRASİ ANITI AÇILDI
 İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın isteği ile Cumhuriyet Çocuk Parkı’na Türkiye’nin en ünlü seramik sanatçılarından Cahide Erel tarafından yapılan anıtın açılışına, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, KOTO Başkanı Necmi Bulut, KOTO Meclis Başkanı Akın Doğan, 15 Temmuz Milli  İrade ve Demokrasi Derneği Başkanı Numan Acar, Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yoldaş ile çok sayıda vatandaş katıldı.

DEMOKRASİ BAYRAMINDA BİR ARADAYIZ

Programda konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Böyle önemli bir günde, bir anlamda demokrasi bayramında bir aradayız. İzmit’imize çok şeyler yapmaya çalışıyoruz İzmit’imizi bir yandan Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyetler yarışında en güçlü en refah şehirler ve ülkeler arasına götürmeye çalışırken bir yandan da yarınları, ruh ve kökten gelen gücü hissedecek şekilde hazırlamaya çalışıyoruz” dedi.

MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Başkan Doğan konuşmasının devamında, “Anadolu yurdu stratejisi çok yüksek ve herkesin gözünün üstünde olduğu bir bölge. Bin yıldır burayı yurt olarak yaşayan milletimiz burayı öyle kolay koruyamıyor.  1000 yılı aşan süredir vatan bildiğimiz bu toprakları korumak için mücadelemizi sürekli olarak sürdürüyoruz. Devletimiz var olduğu günden bu yana bizler bedeller ödemeye devam ediyoruz. Bu bedellerden bir tanesini de 15 Temmuz gecesi tüm ülke olarak ödedik.

BİZ BİRLİKTE TÜRKİYE’YİZ

Düzenli ordularla birçok kez üzerimize geldiler ancak bizleri yenemediler, şimdi bizi ayrıştırarak bölmek istiyorlar ancak bunu başaramayacaklar. Bunun en yakın göstergesi 15 Temmuz destanımızdır. Bu yaptırdığımız anıt, bu anlamda ki bir katkı noktasıdır. Buraya gelenler 15 Temmuz ruhunu hissedebilecekler. Verilen mücadelenin daha ileri anlamalarını anlayacaklar. Buradaki figürler çok şey ifade ediyor.

CUMHURBAŞKANI’NIN SİLÜETİ DE YER ALIYOR

15 Temmuz mücadelesine giren herkesi görebiliyoruz. Biz birlikte Türkiye’yiz ve birlikte var olmaya devam edeceğiz. Bu, biz birlikte Türkiye’yiz, birlikte varız diyenlerin tablosudur, bu. Ön tarafta da uzun adamın simgesi vardır. O da liderimiz, cumhurbaşkanımız, bugünlere gelmemizde ki en büyük aktör, 15 Temmuz’un püskürtülmesindeki en büyük gücümüz olan kişinin siluetidir. Allah bu vatan için, bu millet için, demokrasimiz, devletimiz, cumhuriyetimiz için, en ufak katkı sağlayan kim varsa hepsinden razı olsun.

DOĞAN’A TEŞEKKÜR

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak “ 15 Temmuz’un seneyi devriyesinde o kara geceyi unutturmayacak bu nadide eseri kentimize kazandıran başta Belediye Başkanımız Nevzat Doğan’a ve sanatçı Cahide Erel’e teşekkür ediyorum. İçimize sızmış hainler bu vatanı ele geçirebileceklerini sandılar ancak bu ülkenin vatansever halkını hesap edememişlerdir. Bu yüce millet tıpkı Çanakkale Savaşında, Kurtuluş Savaş’ında olduğu gibi 15 Temmuz gecesi de bir destan yazmıştır. Hain darbe kalkışmasın

KENTE HAYIRLI OLSUN

Seramik Sanatçısı Cahide Erel “20 ton ağırlığında ve 10 metre uzunluğunda ki anıtın manevi değeri hepimiz için çok büyük. Bu anıtın üstünde gördüğünüz insan siluetleri bir amaç uğrunda tek olmayı ifade ediyor. Akşamları türkuaz renkleri üzerinde daha farklı bir görünüme bürünüyor. Sayın başkanımıza anıt için teşekkür ediyor kente hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817