15 TEMMUZ DESTANI BELSA ÖNÜNDE FOTOĞRAF KARELERİNDE

Hain darbe girişimi sırasında kahraman Türk halkının darbecilere karşı verdiği mücadeleyi anlatan fotoğrafların yer aldığı serginin açılışına İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, İzmit Müftüsü Musa Bilgiç  İHA Koordinatörü Dr. Burak Varlık, İHA Bölge Müdürü İbrahim Çorbacı,  15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği Başkanı Numan Acar, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

15 Temmuz gecesi Türk milletinin destansı mücadelesinin anlatıldığı sergide 41 fotoğraf 3 gün boyunca sergilenecek.

 

UNUTTURMAYACAĞIZ

 

Programın açılışında konuşan İHA Koordinatörü Dr. Burak Varlık, “İzmit Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan’a teşekkür ediyoruz. 15 Temmuz gecesi tüm İHA muhabirlerimiz sahadaydı. Bu sergilerimizle o gece yaşananları unutturmamak ve gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. Darbe girişimi gecesi göğsünü siper eden tüm şehitlerimizi rahmetle gazilerimizi de minnetle anıyoruz” dedi.


 

KIYASIYA BİR MÜCADELE OLDU

 

Darbe gecesi yaşananların çarpıcı karelerle anlatıldığı fotoğraf sergisinin açılışına İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan da bir konuşma yaparak  “Türk tarihinde önemli dönemler vardır, bunlardan birisi de 15 Temmuz’dur. Tarihimiz boyunca Anadolu yurdunu rahat bırakmadılar ve bırakmıyorlar, Kem gözler hep üzerimizde, egemen güçler bazı emellerini uygulamanın peşinde. 15 Temmuz’da tarihimizde olmayan bir şekilde asker kılığındaki bu ihanet şebekesinin maşaları sahneye çıktı. Millet olarka hainlere karşı göğsümüzü siper ettik ve vatanımıza teslim etmedik. Eğer FETÖ’cü hainler başarılı olsalardı yurdumuz paramparça olacaktı.

 

MİLLET ‘İRADE BİZİMDİR’ DEDİ

 

 Dünyada eşi benzeri olmayan hain darbe girişiminde Türk milleti kadınıyla, erkeğiyle, 7’den 70’e her görüşten vatandaşıyla bayrak, vatan, millet aşkıyla göğsünü siper etti. Şehitler verdik ama vatanımızı hainlere teslim etmedik. Türk milleti olarak “irade bizimdir” diyerek hem hainlere hem de bütün dünyaya  en güzel dersi verdik. Cumhurbaşkanımız R. Tayyip Erdoğan, darbe gecesi  dünyaya liderlik dersi verdi. Tüm kahramanlarımızı minnetle anıyoruz. 15 Temmuz’da o kahramanlarımızın mücadelelerini unutmayacağız ve onların kahramanlıklarını gelecek nesillere anlatacağız. 15 Temmuz’u unutmamak ve geleceğe o gece ki ruhla, manevi güçle gitmek ülkemizin geleceğini daha da garantiye almak demektir. Bu anlamda yaptıkları çalışma için İHA’yı kutluyorum. Sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır. Ülkemize layık olmanın anahtarı çok çalışmaktır. İlim ve fenni uygulayarak, çağın teknolojilerini donanımlarını çocuklarımıza anlatarak, daha kalkınmış Türkiye ile yolumuza devam edeceğiz. 15 Temmuz’da mücadele veren tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha anıyoruz. Görünmeyen kahramanlarımıza da şükranlarımızı sunuyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Musa Bilgiç tarafından gerçekleştirilen duanın ardından serginin açılışı yapıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817