15 Temmuz hain darbe girişimi ve FETÖ  yapılanması Kitap Fuarı’nda anlatılacak

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 9. Kocaeli Kitap Fuarı, 13-21 Mayıs tarihleri arasında Uluslararası Fuar Merkezi’nde kitapseverlere kapılarını açacak. Bu yıl fuarda geçtiğimiz yılın 15 Temmuz’unda düzenlenen ve 240 şehit verdiğimiz hain darbe girişiminde yaşananlar ile FETÖ terör örgütü yapılanması düzenlenecek söyleşi ve panellerle masaya yatırılacak.

 

ARAŞTIRMACI GAZETECİ TEHLİKEYİ GÖRDÜ MÜ?

Usta gazeteciler, olayların yakın tanıkları ve siyasal bilimciler, konuyu enine boyuna tartışacak. 2011 yılında gözaltına alınan ve uzun süre tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan Posta Gazetesi yazarı Nedim Şener, Sabah Gazetesi köşe yazarı Ferhat Ünlü ile gazeteci Çetiner Çetin, 13 Mayıs Cumartesi saat 15.00’te ‘’Araştırmacı Gazeteci Tehlikeyi Gördü mü?’’ konulu seminerde FETÖ gerçeğini anlatacak.

 

METE YARAR O GECE YAŞANANLARI ANLATACAK

Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan emekli binbaşı Mete Yarar, gazeteci Metehan Demir, İstanbul’da açtığı popüler mekanların ardından Hürriyet Gazetesi’nde bir dönem ses getiren röportajlara imza atan İzzet Çapa, 14 Mayıs Pazar günü saat 19.00’daki ‘’Gündemi Yeni Medyadan İzlemek’’ konulu söyleşide 15 Temmuz darbe girişimini ele alacak. 15 Temmuz gecesi yaşananları en ince ayrıntısına kadar kamuoyuyla paylaşan Mete Yarar, darbe girişiminin şifrelerini en iyi çözen isim olarak yine dikkat çeken açıklamalar yapacak.

 

‘’GEZİ-DARBE HATTINDA TÜRKİYE’YE KARŞI OPERASYONLAR’’

15 Temmuz hain darbe girişimi ve FETÖ terör örgütüne yönelik her şey 9. Kocaeli Kitap Fuarı’nda enine boyuna tartışılacak ve gerçekler gün ışığına çıkacak. FETÖ terör örgütüne yönelik sert açıklamalarıyla gündemden düşmeyen eski emniyet müdürü Hanefi Avcı ile Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarı Merve Şebnem, 21 Mayıs Pazar günü saat 17.00’de yine çok önemli bilgi ve belgelerle söyleşiyi takip etmeye gelenlerin karşısında olacak. Hanefi Avcı ile Merve Şebnem, ‘’Gezi-Darbe Hattında Türkiye’ye Karşı Operasyonlar’’ hakkında dikkat çekici bilgiler verecek.   

 

15 TEMMUZ RUHU VE GÜÇLÜ TÜRKİYE KOMPOZİSYON VE RESİM YARIŞMASI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ilimiz genelinde 12. sınıf öğrencilerine “15 Temmuz Ruhu ve Güçlü Türkiye” teması ile farkındalık oluşturarak; güncel meseleler hakkında bilgi sahibi olmaları, sosyal, kültürel ve tarihi değerlerini kavramaları, görüş ve düşüncelerini uygun bir şekilde ifade etmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen kompozisyon ve resim yarışması düzenlendi. Yarışmanın ödül töreni 16 Mayıs Salı günü saat 14.00’te Kılavuz Gençlik Sahnesi’nde gerçekleştirilecek. Programda birinci olan öğrenci eserini okuyacak, dereceye giren resimler sergilenecek.

 

ANADOLU AJANSI’NDAN 15 TEMMUZ FOTOĞRAF SERGİSİ

Öte yandan 9. Kocaeli Kitap Fuarı’nın medya sponsoru Anadolu Ajansı, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nde yaşananları anlatan bir fotoğraf sergisi düzenleyecek. FETÖ ve iş birlikçileri tarafından başlatılan hain darbe girişimi sırasında Anadolu Ajansı muhabirlerinin objektifine yansıyan, aziz milletimizin kahramanlık destanı bu sergide gözler önüne serilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817