banner2779
banner2752
banner2750

15 Temmuz Şehitleri İçin “Bir Yasin De Sen Oku”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz hain darbe girişiminde canlarını vatan ve demokrasi için veren şehitlerimiz için başlattığı “Bir Yasin de Sen Oku Duaya Davet” çağrısını bu yıl da sürdürüyor. Bu yıl beşincisi gerçekleştirilecek olan anlamlı organizasyon, Kocaeli Valiliği ve ÖNDER Kocaeli İmam Hatipliler Derneği işbirliğinde düzenlenecek. Bu yılki duaya davet çağrısı, manevi değeri her yönden yüksek, mübarek Ramazan ayının ilk gününde başlatıldı.

SOSYAL MEDYA HESAPLARINDAN DUYURULDU

“Bir Yasin de Sen Oku Duaya Davet” çağrısı, “COVİD 19” tedbirleri nedeniyle sosyal medya yoluyla halka ulaştırılmaya başlandı. Gönüllere taht kuran çağrı, Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesapları üzerinden duyuruldu. Ayrıca çağrı, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kültür Sanat ve Konservatuvar Şube Müdürlüğü’nün, @kültürsanatsosyal ve @kocaelikltrsan1, sosyal medya hesapları üzerinden yinelendi.

251 ŞEHİT İÇİN 251 BİN YASİN

Organizasyon kapsamında 251 şehidimiz için 251 bin Yasin okunacak. “Bir ölür, bin diriliriz’’ anlayışından yola çıkarak her şehidimiz için bin adet olmak üzere 251 bin Yasin-i Şerif okunması hedefleniyor. Yasin-i Şeriflerin okunması darbe girişiminin beşinci yılı olan 15 Temmuz Salı gününe kadar devam edecek.

BU YIL RAMAZANLA BAŞLIYORUZ

“Bir Yasin de Sen Oku Duaya Davet” çağrısı bu yıl Ramazan ayının ilk günü itibariyle başlatıldı. Manevi değeri son derece yüksek ve anlamlı olan Ramazan ayı içinde başlatılan etkinliğin vatandaşlardan da aynı duyarlılıkla karşılık bulması bekleniyor.

 

KAYITLAR WWW.DUAYADAVET.ORG ADRESİNE

Okunan Yasin-i Şeriflerin duası, Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz Darbe girişiminin yıldönümünde düzenlenecek anma etkinliğinde, İl Müftülüğü tarafından yapılacak. Yasin-i Şerif okumak isteyen vatandaşların www.duayadavet.org web sitesine kayıt yaptırmaları gerekiyor.

5 YILDIR SÜREN ANLAMLI ORGANİZASYON

Büyükşehir Belediyesi söz konusu anlamlı ve gönüllere taht kuran organizasyonunu ilk olarak 2017 yılında başlattı. Darbe girişimin ilk seneyi devresinde demokrasi şehitlerimiz için görkemli bir etkinlik düzenlendi. 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlik 15 Temmuz Cumartesi akşamından 16 Temmuz Pazar sabahına kadar aralıksız devam etti. Etkinlik gecesinde Türkiye’nin farklı illerinden gelen 249 hafız, sahnede oluşturdukları Türk Bayrağı kareografisiyle şehitlerimiz için okudukları hatimlerin son cüzünü tilavet etti. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kültür Sanat ve Konservatuvar Şube Müdürlüğü tarafından bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Duaya Davet Organizasyonu kapsamında bugüne kadar yüzbinlerce Yasin-i Şerif okunarak, şehitlerimizin ruhuna armağan edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751