banner2779
banner2752
banner2750

 15 TEMMUZ ZAMAN KAPSÜLÜ 50 YIL SONRA AÇILACAK


 

Gazanfer Bilge Bulvarı üzerinde yaptırılan ve 15 Temmuz gecesi yaşananların rölyef ve heykellerle anlatıldığı parkın içine hain darbe gecesini unutturmayarak gelecek nesillere anlatmak için bir zaman kapsülü konuldu. 15 Temmuz Zaman Kapsülü adı verilen kapsül içine hain darbe girişiminin yaşandığı geceye ait görüntüler, fotoğraflar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halkı meydanlara davet eden görüntüleri, TRT’de darbe bildirisinin okutulma görüntüleri, mobesa kayıtları, 15 Temmuz sürecini anlatan kronolojik sunum, gazete kupürleri, şehit yakınlarıyla gazilerin geceye dair duygularını anlatan mektupları, şehitlere ait eşyalar konulacak. Kapsülde Başkan Doğan’ın park açılışındaki konuşması da yer alacak.  İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan tarafından zaman kapsülünün kapağı 15 Temmuz 2067 yılında açılmak üzere Anıtlar Yüksek Kurulu’na teslim edilecek.

 

15 TEMMUZ’A DAİR BİR İLK

 

Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın isteği ile  İzmit’teki anıt parka konulan zaman kapsülünün 15 Temmuz’a dair Türkiye’de ilk kez yapılan bir uygulama olduğu açıklandı. Projenin amacının Türk milletinin darbecilere karşı verdiği demokrasi mücadelesinin dokümanlarının, şehit ve gazilere ait bilgilerin 50 yıl sonra da hatırlatılarak 15 Temmuz bilincinin oluşturulması ve toplumsal birlikteliğin sağlanması olduğu öğrenildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751