15 Yaşındaki Muhammet’i Işid mi kaçırdı?
 Körfez Hereke’de okula gidiyorum diyerek evden ayrılan 15 yaşındaki Muhammet Çakar, bir aydır kayıp. Çakar ailesi, çocuklarının Işid tarafından kaçırıldığını iddia ediyor.

Körfez Yukarı Hereke Mahallesinde ikamet eden 15 yaşındaki 7. sınıf öğrencisi Muhammet Çakar, 1 ay önce okula gitmek için evden ayrıldı. 27 Ekim Pazartesi günü evden ayrılan Muhammet Çakar’dan bir daha haber alamayan ailesi polis ve jandarma ekiplerine haber verdi. Emniyet ekiplerinin duruma el atarak gelen ihbarları değerlendirmesi hatta AKUT’un aramaları da bir sonuç vermedi.

Ulusal bir kanalda yayınlanan programda seslerini duyurmaya çalışan Çakar ailesi 4 çocuklarından en büyüğü olan Muhammet Çakar’ın Işid veya benzeri terör örgütü tarafından kaçırıldığını iddia etti. Muhammet’in kaçırıldığını söyleyen getiren baba Necat Çakar, “Eğer oğlum serbest olsaydı çıkar gelirdi. Benim oğlum kaçırılmış, baskı altında bir yerdedir. 27 Ekim Pazartesi sabahı ‘okula gideceğim’ dedi ve evden çıktı. Akşam ben eve gelirken evdedir diye düşünüyordum. Geldim baktım yok. Sordum, internet kafeye gitti dediler ama orada da değildi. Sınıf arkadaşları ise sabah okula gelmediğini söylediler. Bizde hemen polislere haber verdik. Onlar da elimizden geleni yapacağız dediler ama hala haber alamadıklarını söylediler” dedi.

Muhammet’in bilgisayar mühendisi olmak istediğini söyleyen acılı anne, “Başarılı, kimseye karışmayan, kendi halinde bir çocuktu. Evde de derslerine çalışır kardeşinin derslerine yardımcı olurdu. Çocuğumuzun kaçırıldığından şüpheleniyoruz. Çocuk isteyerek gitmemiştir. Biz korkuyoruz. Belki kaçırmışlar ve Işid’e götürmüşler diye. Ama biz hep bir gün çıkacak gelecek diye düşünüyoruz. Günlerimiz öyle geçiyor. Yani kendi gelir. Belki bir yerde arkadaşlarıyla takılmıştır” şeklinde konuştu.

Babası Necat Çakar ise “27 gündür perişanız. O şimdi rahat olsa gelirdi. Yüzde yüz baskı altındır. Ne yemek yeriz ne de uyuyabiliyoruz. Nasıl sabah olur nasıl akşam olur bilmiyoruz. Perişan bir durumdayız. Eğer çocuğu bulup getiren olursa ne isterseler vereceğiz” dedi.

Çocuklarının bulunması konusunda yetkililerden yardım isteyen Çakar ailesi, Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın da konuyla ilgilenmelerini ve bir an önce çocuklarına kavuşmak istediklerini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817