banner2779
banner2752
banner2750

‘15 YIL SONRA GELEN MUTLULUK’
 45 öğrenci ile dersler başladı

Alanında Türkiye’nin örnek projeleri arasında yer alan Derince Belediyesi Engelsiz Yaşama Destek Merkezi (EYDEM), yeni eğitim-öğretim döneminin startını verdi. Oluşturduğu sıcak ortamıyla engelli birey ve ailelerinin mutluluğuna katkı sağlayan Derince Belediyesi Engelsiz Yaşama Destek Merkezi’nin bünyesinde yeni döneminde 45 engelli bireye eğitim verilecek. EYDEM’de gerçekleşen eğitimler sadece kurs merkezinde verilen derslerle sınırlı tutulmuyor ve birçok alanda çalışmalar yürütülüyor. Bu bağlamda ilçe genelinde yaşayan engelli bireyler ve aileleri evlerinde ziyaret edilerek problemler yerinde tespit edilip, hak danışmanlıkları konularında bilgilendirmede bulunuluyor.

 

Annelere de ahşap boyama kursu

Uzman çalışanları bünyesinde barındıran EYDEM’de sanat, müzik ve spor etkinliklerinin yer aldığı gelişim kursları da büyük önem arz ediyor. İlçe halkına yönelik gerçekleştirilen psikolojik destek çalışmaları, aile danışmanlığı hizmetleri,  kurumsal eğitimler, sosyal etkinlikler ve Derince’de dünyaya gelen bebeklerin ailelerinin ziyaret edilerek bilgilendirme yapıldığı ‘Hoş geldin Bebek’ projesi de EYDEM’in faaliyetleri arasında yer alıyor. Yine EYDEM bünyesinde gerçekleşen kurslara paralel olarak 22’si engelli bireylerin annesi ve 22’si DER-MEK kursiyeri olmak üzere 44 kişi de ahşap boyama kursuna katılarak, EYDEM’in imkanlarından yararlanabiliyor.

 

Salıncağa binmenin tadını çıkarttılar

Derince Belediyesi’nin sosyal projeleri arasında yer alan Engelsiz Yaşama Destek Merkezi’nde bu yıl oyun parkında yapılan değişiklikler de büyük ilgi gördü. Özellikle engelli bireylerin yararlanması için yapılan ve tekerlekli sandalye ile binilebilen salıncak, çocukları çok mutlu etti. Tekerlekli sandalyeleri ile salıncağa binen Emirhan Dinçkal ve İlknur Demir, parkta gönüllerince zaman geçirme imkanı buldu. Uzun bir aranın ardından salıncağa bindiğini söyleyen Emirhan Dinçkal “En son salıncağa bindiğimde 4 yaşındaydım. Bugün 19 yaşındayım ve 15 yıl sonra salıncağa binmenin mutluluğunu yaşıyorum” derken annesi Zeynep Dinçkal da EYDEM’de yapılan çalışmalardan dolayı Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’a teşekkürlerini ifade etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751