16 BÜYÜK TÜRK DEVLETİ’NİN BAYRAĞI DERİNCE SAHİLİ’NDE DALGALANACAK
 Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, bir yandan büyük projelerin startını verirken bir yandan da ilçeye prestij katacak farklı projeleri hayata geçiriyor. İlçede başlayan, ihale süreci tamamlanan ve ihale aşamasına getirilen Kent Meydanı Şelale Düzenlemesi,  Çenesuyu A.Ş’nin kapasitesinin arttırımı, Kapalıçarşı Projesi, Liman Entegresyonu ve Otoyol Bağlantısı, 20 Metrelik Yol’un kalan etapları, Yavuz Sultan Mahallesi’ne rekreasyon alanı ve spor kompleksi, Yenikent’e Camii Projesi, Sanayi Sitesi Projesi, Yelken Kafe ve Yüzme Havuzu projelerinin yanı sıra Başkan Bulut’un büyük önem verdiği çalışmalardan biri de Yavuz Sultan Mahallesi’nde inşaa edilecek. 60 Evler’de Harikalar Sahili’nde bulunan 30 metrelik Türk Bayrağı’nın yerine yapılacak proje ile tarih sahnesinde iz bırakmış olan 16 büyük Türk Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bayrakları artık burada dalgalanacak.

 

Şanlı Türk tarihi temsil edilecek

Yapımına başlanan proje ile Büyük Hun İmparatorluğu, Batı Hun İmparatorluğu, Avrupa Hun İmparatorluğu, Ak Hun İmparatorluğu, Göktürk İmparatorluğu, Avar İmparatorluğu, Hazar İmparatorluğu, Uygur Devleti, Karahanlılar, Gazneliler, Büyük Selçuklu İmparatorluğu, Harzemşahlar, Altınordu Devleti, Büyük Timur İmparatorluğu, Babür İmparatorluğu ve Osmanlı İmparatorluğu’nun bayrakları 20’şer metre yükseklikteki direklerde dalgalanarak, Derince’nin simgelerinden biri olacak. Sekizer devletin sağlı ve sollu olarak bayraklarının dalgalandığı bu alanın orta kısmında ise 30 metre yüksekliğine sahip Türk Bayrağı yer alacak. Resmi bayramlarda ve özel günlerde 17 bayrağın tamamı Türk bayraklarına çevrilerek eşsiz deniz ve körfez manzarası eşliğinde bayrak şöleni sunulacak. Mevcut bayrak direğinin bulunduğu alanda yapılacak ve yüzlerce yıllık şanlı Türk tarihini temsil eden projenin tamamlanmasıyla birlikte bölgenin hem görsel hem de milli şuur açısından büyük ilgi görmesi bekleniyor.

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817