banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

17 senedir çözüm bekliyor..!

Körfez Barbaros Mahallesi(Eski adı ile Sultan Mahallesi) sakinleri, mahallelerinin TÜPRAŞ ve gaz dolum tesislerinin hemen yanı başında bulunması nedeniyle riski bölge ilan edilen mahallelerinden çıkmak için evlerinin değerine satın alınmasını ya da başka bir mahalleye taşınmasını talep ediyor. 2002 yılından bu yana çözüm bekleyen mahalleliye, AK Parti Büyükşehir Adayı Tahir Büyükakın’dan müjde geldi. AK Parti ’nin büyükşehir adayı, 31 Mart akşamı başkanlığa seçilmesi durumunda mahallenin sorununa çözüm bulunacağı aktardı. Büyükakın, mahalleliye istenilen yerde, istenilen koşullarda ev yapılacağı vaadinde bulundu.

MAHALLELİ İLE GÖRÜŞTÜ

Mahalle ile ilgili sorunu duyduğu öğrenilen Büyükakın, mahalleli ile görüşmek istedi. Büyükakın, mahalleliye geleceğini haber vererek bölgeye gitti. Mahallede bulunan bir kahvehanede kalabalık şekilde karşılanan Büyükakın’a,  Körfez Belediye Başkan Adayı Şener Söğüt, AK Parti Körfez İlçe Başkanı Ramazan Tuna, Meclis üye adayları Selahattin Kabadayıoğlu ve Mete Bilgin de eşlik etti. 

“ÇÖZÜM İÇİN GELDİK”

Mahalleye çözüm için geldiklerini söyleyen AKP Körfez adayı Şener Söğüt,  “Bugün burada sorunun çözümü için bir araya geldik. Seçim çalışması ya da nutuk atmak gibi algılanmasın. Burası benim de oturduğum bir mahalle. Hepiniz ya arkadaşım ya da ağabeyim, ablamsınız. Sizin derdiniz benim derdim” diye konuştu.

MAHALLELİ SORUNLARI ANLATTI

Yetkililerle bir araya gelen mahalleliler, sorunlarını anlatarak çözüm bulunmasını istedi. İşte mahallelerinden bazılarının konu ile ilgili görüşleri;

Mahallenin en yaşlı sakinlerinden İslam Er: Burada en son yapılan dolum tesisi inşa edilirken itiraz ettik, ancak muvaffak olamadık. Bu tesis evlere 30 metre uzaklıkta. Gaz fabrikası patladı, mucize eseri sağ kalabildik. Her patlamada ölüm tehlikesi yaşıyoruz. Lastik patlasa fabrika patladı sanıp sokağa koşuyoruz. Artık bu tehlikeli mahallede yaşamak istemiyoruz.

Alaattin Yıldız: Bizler hepimiz akrabayız, yabancı değiliz. Yıllardır birlikte yaşıyoruz. Bizim tek isteğimiz bu birlikteliği sürdürebileceğimiz bir yerde huzur içerisinde yaşamak. Tek isteğimiz camiye, kahveye yolu yakın olan, hastanesi yakın olan bir yere taşınmak. Ancak bizden üste para istenmesin. Mevcut evler büyüklüğünde evler yapılsın, daha büyük ev isteği olanlar ise aradaki farkı ödeyerek yeni evine kavuşsun.

Yalçın Kaya: Mahallemiz buradan gitmek istiyor. 20 yıla yakın bir süreç yaşandı. Burası her gecen gün yaşanılmaz bir hale geldi. Nasılsa bu mahalle kalkacak diye hizmette verilmemeye başlandı. Üvey evlat muamelesi gördük.  Konum itibariyle yaşam kalitemiz her gecen gün düşüyor. En uygun yerde yaşam alanı oluşturulmasını istiyoruz. Evler eski ya da küçük metrekareli olabilir. Ama ortalama bir ailenin yaşaya bileceği metrekarede evler yapılırsa çok daha faydalı olacaktır.

“UZLAŞILABİLİR İSTEKLER”

Mahalle halkını dinledikten sonra söz alan AKP Büyükşehir adayı Tahir Büyükakın ise, şu ifadeleri kullandı: Gördüğüm kadarıyla metrekareye metrekare hesabı istiyorsunuz metrekare farkı olursa da üzerini öderiz diyorsunuz. Uzlaşılabilecek istekler bunlar. Bir diğer hususta evlerin nerede olacağı konusu. Bununla ilgili sizlerin de önerileri olabilir. Aranızdan 5 kişilik bir heyet belirleyin, onlar gider inşaatlarla ilgili çalışmaları takip eder, uzman arkadaşlarla uyumlu çalışır.

“RIZA GÖSTERECEĞİNİZ YER”

Büyükakın, yeni inşa edilecek mahalleye vatandaşların rıza göstermesi gerektiğini belirterek, sözlerini şu şekilde sürdürdü: Ben size şunun sözünü verebilirim. Sizin rıza gösterdiğiniz bir yer bulursak, metrekareye metrekare esasıyla yer yapılması makul görünüyor. Bunların bir kısmı ticari alan, ticari alanın oradaki muadilinin ayarlanması gerekiyor. Götüreceğimiz yerin imar durumu buna müsait mi ona bakmak lazım. Gittiğimiz yer imar acısından ticari alan olamayacak bir yerdir, o yüzden iş yerlerini oraya taşıyamayız. Taşıyamayınca da bu defa olmuyor dersiniz. Bunu da baştan konuşalım. Sizin rıza göstereceğiniz bizimde yapabileceğimiz çözümü beraber konuşalım, hep beraber meseleyi çözelim.  

“BOYNUMUZUN BORCU”

Büyükakın, şu an mevcut başkan olmadıklarını ve sorunun çözümü için sadece söz verebileceklerini kaydederek, sözlerini şu şekilde noktaladı: biz sadece bina yapmayacağız. Yolunu alt yapısını yapmamız lazım. O alt yapı maliyetleri de bunun içine girecektir. Bizin oradaki maliyet ne ise metrekare farkı çıkan maliyetin üzerine hiçbir kar alınmaksızın uygulanmasına rıza göstere bilirsiniz. Bu bir esas olabilir. Beraberce yapılır. Bu çözülemez bir durum değil yeter ki iki tarafta da iyi niyet olsun. Burada 365 malik var. Bu malikleri temsil eden arkadaşları tespit edin beraberce çalışalım. Şuanda seçilmiş belediye başkanları değiliz usulün sözünü verebiliriz. Bunu çözmek boynumuzun borcudur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826