banner2779
banner2752
banner2750

17 TÜRK BAYRAĞI DERİNCE’DE GÖNDERE ÇEKİLDİ

Programa ilgi büyüktü

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Derince’de büyük bir coşkuyla kutlandı. 19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün öncülüğünde ve İlçe Kaymakamlığı ile Derince Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen “Gençlik Yürüyüşü” programı kaymakamlık binası önünde gerçekleşen çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Programa AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, İlçe Kaymakamı Mesut Yıldırım, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, siyasi partilerin ilçe başkanları ve temsilcileri, kaymakamlık ve belediye daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve üyeleri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, ilçe halkı, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı. Törenin ardından protokol mensupları ve katılımcılar kaymakamlık binası önünden Harikalar Sahili girişine kadar geniş bir katılımla yürüdü.

 

 

Proje büyük beğeni topladı

Harikalar Sahili girişinde yapılan törenle birlikte Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un ilçeye kazandırdığı projenin açılışı gerçekleşti. Yapımı tamamlanan 16 Büyük Türk Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bayrakları katılımcıların da gösterdiği büyük coşkuyla Derince semalarında dalgalandı. Açılışın ardından okunan İstiklal Marşı ile birlikte 16 Büyük Türk Devleti’nin bayrakları yerini Türkiye Cumhuriyeti bayraklarına bıraktı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla 17 Türk Bayrağı tüm ihtişamıyla göndere çekildi. Katılımcıların ve ilçe halkının büyük beğenisini toplayan "Göndere Çekilen Şanlı Tarihimiz" projesinin açılışında konuşan Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, “Uzun istişareler sonucunda bu anlamlı projeyi 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’na yetiştirdik. Çok gururluyuz hamdolsun. Tarihimizi halkımıza hatırlatmak adına bu projeyi hayata geçirmek bizim için çok önemli. 19 Mayıs gibi anlamlı bir günde açılışı yapmak da çalışmamıza ayrı bir anlam kazandırdı” dedi.

 

 

“Şimdi çalışma zamanı”

Tarihin ve geçmişin unutulmaması gerektiğini belirten Başkan Bulut, “Tarihimizi ve geçmişimizi unutulmamalıyız. Milletimizin hangi mücadelelerden geçtiğini çok iyi bilmeliyiz. Bu topraklar kolay kazanılmadı. Bu topraklar uğrunda nice canlar verildi. Millet olarak geçmişimizden ders almalıyız. Ülkemizin birlik ve beraberliğini koruyabilmemiz için tarihimizi çok iyi öğrenmeliyiz” dedi. Başkan Bulut, “Eskiden bizlere öğretirlerdi ‘uyu uyu yat uyu’ diye. Artık uyuma zamanı değil. Şimdi çalışma zamanı hem de çok çok çalışma zamanı. Türkiye’yi dünya devlerinden biri yapma zamanı. Yeni Türkiye, yeni Derince diyoruz. Bunu gerçekleştirmemiz için hep birlikte çok çalışmalıyız. Gençlerimiz kendini en güzel şekilde yetiştirmeli, ülkemizi daha da ileriye taşımalıdır. Bu proje çok büyük bir proje değil ama anlamı, önemi çok büyük” ifadelerini kullandı. Başkan Bulut’un ardından katılımcılara hitap eden İlçe Kaymakamı Mesut Yıldırım, “Bizler geçmişimizi, tarihimizi unutmadan kendimize ders çıkararak yolumuza daha güçlü bir şekilde devam etmeliyiz. Bu bağlamda güzel bir projenin hizmete sunulmasından dolayı Derince Belediye Başkanı’mıza ve emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde duygularını aktardı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751