19 YIL ÖNCE İŞLENEN CİNAYETİN ZANLILARI YAKALANDI

Askerden dağıtım iznine geldiğinde darp edilip boğularak öldürülen Kasım Aydın isimli kişinin, kendi arkadaşları tarafından öldürüldüğü ve yağmalandığı ortaya çıktı.

Kocaeli Derince İlçesi Yenikent Mesire alanında 2001 yılında işlenen korkunç cinayette,   askerden dağıtım iznine gelen Kasım Aydın, darp edilip boğularak öldürüldükten sonra başı ezilmiş bir halde bulundu. Ancak tüm araştırmalara rağmen Aydın’ın kim ya da kimler tarafından öldürüldüğü tespit edilemeyerek dosya  faili meçhul olarak kaldı.

TİPİOĞLU’NUN TALİMATLARIYLA  

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğüne 1 yıl önce atanan Veysel Tipioğlu’nun talimatları doğrultusunda, Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro dedektifleri ilk olarak Karamürsel ve Başiskele ilçesinde işlenen 12 yıllık faili meçhul iki cinayeti çözdü. Ardından Körfez’de ve İzmit’te işlenen 18 ve 17 yıllık iki faili meçhul cinayeti çözerek zanlılarını yakalayan başarılı ekip,  son olarak Derince İlçesinde işlenen Kasım Aydın dosyasını tekrar incelemeye aldı.

YENİ DELİLLER

Konusunda uzman olan ve daha önceki yıllarda da çözdükleri faili meçhul cinayetler nedeniyle ‘Mezarcı Ekip’ diye anılan Kocaeli Cinayet Büro dedektifleri,  Kasım Aydın dosyasında elde ettikleri yeni deliller doğrultusunda olayla ilgili 2 şüpheliye ulaştı.  2001 yılında askere giden ve 10 günlük dağıtım izni için Kocaeli’ne geldiğinde feci şekilde darp edilip başı ezildikten sonra boğularak öldürülen Aydın’ın öldürülmesi olayına karıştığı belirlenen ve ismi açıklanmayan bir kişinin başka suçtan cezaevinde tutuklu bulunduğu diğer zanlının ise İstanbul’da olduğu tespit edildi.

ARKADAŞLARI TARAFINDAN

 Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri İstanbul’da düzenlediği operasyon ile H.İ(48)’yi yakalayarak Kocaeli’ne getirdi. İşlemleri tamamlanan zanlı sabah saatlerinde Kocaeli Adliyesine sevk edildi.  Cezaevinde bulunan zanlının ise önümüzdeki günlerde olayla ilgili ifadesinin alınacağı öğrenildi. Olayı gerçekleştiren kişilerin Aydın’ın arkadaşları olduğu,  mesire alanında aralarında bilinmeyen bir nedenden dolayı tartışma çıkınca Aydın’ı öldürdükleri ve yağmaladıkları ileri sürüldü. Eğer cinayet çözülmeseydi 6 ay sonra dosya zaman aşımına uğrayacak ve kapanacaktı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817