200 Yıllık Piyano  Kurumun Simgesi  Oldu

Körfez Halk Eğitim Müdürü Sergülen Kurt kursiyerlerin 200 yıllık piyanoya dokunurken ayrı bir mutluluk duyduklarını söylüyor.

Körfez ilçesinde 10 yıl önce kapanan bir dernekten Körfez Halk Eğitim Merkezi'ne bağışlanan piyano görenlerin ilgisini çekiyor. Tarihi eser niteliği taşıyan piyanonun üzerinde yer alan ve el işlemesi olan şamdanlar, piyanonun tutacak kolları değerinin kat kat artmasına neden oluyor.

 Halk Eğitim Merkezine gelenler, tarihi piyanoyu görünce fotoğraf çektirip, tuşlarına dokunmak için yöneticilerden izin istiyor.   Piyanonun 200 yıllık olması nedeniyle yoğun ilgi gördüğünü söyleyen Körfez Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sergülent Kurt, Burada halkımıza, gençlerimize hizmet vermek amacıyla çok yoğun bir mesai harcıyoruz. Çocuklarımızı, gençlerimizi bu tarihi değeri olan, tarihi dokusu olan piyanomuzla buluşturmak ve onların piyano eğitimi almalarını Körfez Halk Eğitim Merkezi olarak gerçekleştiriyoruz. Piyano 10 yılı aşkın bir süredir Körfez Halk Eğitim Merkezi'nde, ancak bizden önce değişik kurumlardan nakledilerek gelen bir piyano. İçerisindeki envanterlerden de anladığımız kadarıyla 200 yıllık bir geçmişi olduğu bilinmektedir” dedi.

Halk Eğitim Merkezi salonunda yer alan tarihi piyano adeta kurumun simgesi haline gelirken, yapılacak olan çerçeve ile de koruma altına alınacağı belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817