2008'de İş Kazası Geçirdi Hayatı Karardı
Derince İlçesi'nde TOKİ'nin yaptığı binalarda taşeron bir firma adına çalışan İbrahim Aksoy, 2008 yılında vinçten üzerine demir düşmesi sonucu yaralandı. Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Aksoy'a, tedavi ardından kalçasına platin takıldı. Aksoy, aynı yıl da Kocaeli 4. İş Mahkemesi'ne iş kazasından dolayı dava açtı. 

Hastanede tedavisi devam ederken Aksoy "İş kazası sonucu sürekli iş göremezlik derecesinin tespiti" için Ankara Yüksek Sağlık Kurulu'na gönderildi. Burada yapılan tetkikler sonucunda Aksoy'a 'sağlam' raporu verildi. Aksoy bunun üzerine, Yüksek Sağlık Kurulu'nun bir üst kuruluna başvurmasına rağmen buradan da kendisine sağlam raporu gönderilince ne yapacağını şaşırdı. 

BAŞBAKANLIK YÜZDE 60, BELEDİYE YÜZDE 42 

Koltuk değneği olmadan yürüyemediği halde kendisi için sağlam raporu verilen İbrahim Aksoy, Haydarpaşa Numune ve Eğitim Araştırma Hastanesi Özürlü Sağlık Kurulu başvurdu. Burada yapılan incelemede "Sol kalça, travmatik eski çıkığı, sakrum yırtığı, hareket kısıklığı" tespit edilerek yüzde 20 oranında özür raporu verildi. Bu rapor sonucunu Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı'na gönderen Aksoy'a orada özür oranı yüzde 60 olarak belirtilerek kendisine 'Özürlü kimlik kartı' verildi. 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı'na da ücretsiz ulaşım için başvuran Aksoy'a buradan ise, 'yüzde 42 oranla özürlü' olduğu belirtilerek ücretsiz ulaşım kartı düzenlendi. 

"NE YAPACAĞIMI ŞAŞIRDIM" 

İbrahim Aksoy, daha önce inşaatlarda çalışarak geçindirdiğini, şu anda değneksiz yürüyemediği için çalışamadığından borçlandığını belirterek şunları söyledi: 

"Kaza ardından hayatım karardı. Durumumun belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'na da başvurdum. Ben de dava açtım. 16 Mart tarihinde duruşma yapılacak. Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek sonucu bekliyorum. Geçirdiğim iş kazası sonucu sürekli iş göremezlik raporu verilirse 2008 yılından itibaren biriken parayı faiziyle birlikte almak istiyorum. ÇünkÜ şu ana kadar çalışamadığımdan yaklaşık 30 bin lira borcum oluştu. Eşim psikiyatri tedavisi görüyor. Oradan alacağım para ile borçlarımı ödeyeceğim."  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817