2012’de 5 bin işyeri denetlendi



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, denetim ekiplerince ilimizde gıda konusunda faaliyet gösteren işletmelerin teknik ve hijyenik denetimleri devam ediyor. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü tarafından vatandaşların sağlıklı gıdaya ulaşmalarını sağlamak için aralıksız süren çalışmalarda 2011 yılında 5 bin işletmenin denetimi yapıldı.

AVM’DEM SİMİTÇİYE
Büyükşehir Zabıta Daire Başkanlığı İhtisas Zabıta Şube Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlükleri İle İlçe Belediyelerinin Zabıta müdürlükleriyle ortaklaşa yapılan çalışmalarda 2012 yılında 5 bin gıda işletmesi teknik ve hijyenik denetimden geçirildi. Yapılan denetimlerde 1735 büfe bakkal market ve AVM, 582 lokanta ve restoran, 514 kahvehane, kıraathane ve çay ocağı, 416 okul kantini ve yemekhanesi, 336 imalathane ve pastane, 183 unlu mamuller ve ekmek (simit) fırını, 345 kafe-kafeterya ve fast food işletmesi, 185 kasap ile gıda konusunda faaliyet gösteren 627 işletme daha denetime tabi tutuldu.

İMHA EDİLDİ
Yapılan denetimlerde gıda olarak kullanılabilme özelliğini yitirmiş, son tüketim tarihi geçmiş, üretim izni olmayan, yasal mevzuat hükümlerine aykırı gıdalar imha edildi. 2 bin 444 kilogram katı gıda maddesi ile bin 600 litre sıvı gıda maddesine el koyularak imhası sağlandı. Mevzuat hükümlerine aykırı davrandığı tespit edilen 112 işletmeye ise cezai işlem uygulandı.

İŞYERLERİ TİTİZ BİR KONTROLDEN GEÇİRİLİYOR
Yapılan denetimlerde; işyerleri titiz bir kontrolden geçirilirken; işyeri, personel, alet-ekipman genel temizlik ve hijyeni ile işyerlerinde gerek mutfakta kullanılan gerekse satışa sunulan gıda maddelerinin gıda güvenliği ve kalitesi, sergileme, saklama koşulları ile çalışanların sağlık muayene kartları gibi konularında yasaların öngördüğü doğrultuda incelemeler yapılıyor.

İHBAR VE ŞİKAYETLER İÇİN
Yapılan denetimlerin halk sağlığını koruma, esnafı bilinçlendirme, hizmet kalitesinin yükseltilmesi, mevcut işyeri standartlarının iyileştirilmesi konusunda büyük önem taşıdığını belirten yetkililer, tüketicinin yediğine içtiğine dikkat ederek gördüğü olumsuzlukları da ilgi birimlere Alo Gıda 174 Ya da Alo Zabıta 153 veya 444 11 41 çözüm masası kanalıyla bildirmeleri konusunda duyarlı davranmalarını istedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817