banner2779
banner2752
banner2750

2017, Körfez için proje yılı olacak
 2017 yılında hayata geçirilecek projeler için 120 milyon liralık bütçe ayrıldığını belirten Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “2017, Körfez için proje yılı olacak” dedi

Göreve geldiği günden bu yana Körfez’in çehresini değiştirme adına birçok projeyi hayata geçiren Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, 2017’de de bu değişimi devam ettirecek. 2016 yılında projelerine başlanan Sarnıç Han ve Üniversite Kampüsü için çalışmalar aralıksız devam ederken, üniversite alanında hafriyat çalışmaları neredeyse tamamlandı. Kısa süre içerisinde inşaat çalışmaları da start verecek.

HİZMETLER DURMAYACAK

Kocaeli’nin ilk ‘yeşil bina’ özellikli kamu binası olacak olan Sarnıç Han da da çalışmalar hızla devam ederken, İlimtepe’de hayata geçirilecek olan Kültür Merkezi’nin ihalesi de yapıldı. İhaleyi kazanan firma bu ay içerisinde hafriyat çalışmalarının startını verecek. İlimtepe’ye ulaşımı daha da rahatlatacak olan duble yol çalışması devam ederken, Körfez Devlet Hastanesi’nin hemen yan tarafından da bir yol daha açılarak ulaşım daha da kolaylaştırılacak.

İLİM KENTİ OLACAK

Körfez’i ‘ilim kenti’ yapmak adına Yarımca’ya üniversite kampüsü kazandıran Başkan İsmail Baran, “Sadece Yarımca’ya yapılan üniversite yetmezdi. Orası içinde proje önce 700 öğrenci için tasarlanmıştı. Biz onu 4 bin 500 öğrenci için yeniden tasarladık. Şimdi Hereke’de bir fakülte yapma adına çalışmalar sürüyor. Hedefimiz bu yıl içinde ihalesini yapmak. Tabi Körfez’e bu da yetmezdi; İlimtepe’de de bir üniversitemizi hayata geçireceğiz” dedi.

TARİH GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

Körfez’de tarihi yapıların yeniden gün yüzüne çıkarılması ve halka kazandırılması adına sürdürülen çalışmalar kapsamında da Hereke Kalesi’nde restorasyon çalışması sürüyor. 2 sene içerisinde tamamen bitirilmesi planlanıyor. Hereke Kalesi ile birlikte; Taşköprü bölgesindeki tarihi Kutluca Köprüsü (Taşköprü)’de de çalışmalar devam ediyor. Bununla birlikte Kutluca Telgrafhanesi ve Sultan Abdulaziz’in tarihi av köşkü kollarını sıvayan Başkan Baran çalışmaların kısa bir süre içerisinde başlayacağının bilgisini aktardı.

YAŞAM ALANLARI

Körfez’de yaşam alanları yapılması noktasında da çalışmaların sürdüğünü belirten Başkan İsmail Baran, “Sevindikli’de hayata geçirdiğimiz Er Meydanı sadece güreş değil, tarihi sporlar içinde kullanılıyor. Hemen 600 metre yakının da da bir gölet var. Şimdi göletin etrafında ağaçlandırma çalışmamız var. Yapacağımız yürüyüş yollarıyla meydanı ve göleti birbirine bağlayacağız. Göletin etrafı güzel bir mesire alanına dönüşecek” dedi.

HASTANE 2018’DE BİTECEK

Körfez’de büyük bir ihtiyaç olan Körfez Devlet Hastanesi’ne yeni bina için de kolları sıvayan Körfez Belediyesi, proje için çalışmalarını sürdürüyor. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “Projeyi tamamlayıp 2017’in ilk 6 ayında ihaleyi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. İnşallah 2018’de de bitireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751