23. EĞİTİM SARIŞEYH’TE VERİLDİ
 Şimdiye kadar 22 köyde başta tarım ve hayvancılık olmak üzere çeşitli konularda bilgilendirme eğitimleri verildiğini söyleyen yetkililer 23. eğitimini Sarışeyh Köyü’nde gerçekleştirdiklerini belirttiler. Çevre köylerden de katılımın olduğu ‘Buzağı ve Beslenmesi’ konulu eğitim Kırsal Hizmetler Müdürlüğü Veteriner Hekimi Gökhan Kılıç tarafından verildi.   

DETAYLI BİLGİLENDİRME YAPILDI

Köylüler tarafından büyük ilgiyle takip edilen bilgilendirme eğitiminde Veteriner Hekim Gökhan Kılıç, buzağının ağız sütüyle beslenmesi gerektiğini vurgularken, “Ağız sütü, protein, vitamin, mineral gibi besin maddeleri bakımından çok zengindir, aynı zamanda doğal aşı görevi görür. Doğumu takiben ağız sütü buzağıya olabildiğince fazla miktarda verilmelidir. Buzağı günde 3 öğün ve canlı ağırlığının % 10’u kadar süt ile beslenmelidir. Anneden yavruya çeşitli hastalıkların geçmesini engellemek için buzağı anneden ayrı bir ortamda barındırılmalı ve bakılmalıdır” dedi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817