banner2779
banner2752
banner2750

23 Nisan Çocuklarını Şaşkına Uğratan Bilgi

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 11.’si düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı son gününde de yoğun ilgi gördü. Her yaştan çocuğun kendisine özel bir etkinlik ve atölye çalışması bulduğu fuarda Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik Şube Müdürlüğü’nün standı çocukların akınına uğradı. Küçük çocuklara hayvanları sevdiren veterinerlik standında sergilenen sivrisinek, yılan ve karasinekler çocuklara tanıtıldı. Veteriner hekimlerin hayvanlar hakkında anlattıkları bilgileri dikkatle izleyen 23 Nisan çocukları, dünyadaki en zararlı hayvanın sivrisinek larvası olduğunu öğrendiklerinde şaşkınlıklarını gizleyemedi.

 

HAYVANLARIN ÖZELLİKLERİ ANLATILDI

Açılışı yapılan ve ilk saatlerinden itibaren çocukların aileleriyle adeta akın etmeye başladığı Büyükşehir Uluslararası Fuar Merkezi, ilk günden itibaren renkli görüntülere sahne oldu. Bu renkli görüntülere bir katkı da Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik Şube Müdürlüğü’nden geldi. Özel kaplarda saklanan hayvanların özelliklerini çocuklara anlatan veteriner hekimler, hayvanların insan hayatındaki yerine ve önemine dikkat çekti. Veterinerler ayrıca, hayvandan insana bulaşabilecek hastalıklar, hayvan davranışları, hayvan bakımında dikkat edilmesi gereken noktalar ve hayvan aşılamaları konusunda çocukları bilinçlendirdi.

 

ÇOCUKLAR ŞAŞKINLIĞINI GİZLEYEMEDİ

Anlatılanları büyük bir dikkatle ve ilgiyle dinleyen minik öğrenciler, veteriner hekimlere birbirinden ilginç sorular yöneltti. Çocukların sorularını ayrı ayrı cevaplayan veterinerler, çocukları hayvanlar konusunda bilgilendirdi. Veteriner hekim de çocuklara “Dünya’nın en zararlı hayvanı nedir?” diye bir soru sordu. Çocuklardan gelen yılan, akrep, aslan gibi cevapların hepsine “Bilemedeniz” diyerek cevap veren veterinerler, Dünya’nın en zararlı hayvanının sivrisinek lavrası olduğunu söyledi. Cevabı duyan çocukların şaşkınlığı yüzlerine yansıdı.

 

KEDİ KULÜBESİ YAPIP BOYADILAR

Veterinerlik standında hayvanları sevdirme ve onlar hakkında bilgi verme dışında kedi kulübesi yapıp boyamak, kartondan kumbara yapmak gibi aktiviteler de gerçekleşti. Çocuklar düzenlenen etkinliklerle doyasıya eğlenirken öğrendiklerini arkadaşlarıyla da paylaşacaklarını belirtti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751