23 Nisan için gelen ilk kafile Kosova oldu
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 41 ülkeden 1000’in üzerinde çocuğun katılacağı 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı için Kocaeli’ye ilk olarak Kosova grubu geldi. 34 kişilik grup Sabiha Gökçen Havaalanı’na 18 Nisan Cuma günü saat 14.10’da iniş yaptı. Havaalanında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından karşılanan Kosovalı çocukların oldukça heyecanlı olduğu gözlendi. İlk olarak Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’nın önüne gelen Kosovalı çocuklar, hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Nuh Çimento ve Hızır Reis ilkokullarına geçerek, evlerinde misafir olacakları ailelerle tanıştı. 

DOSTLUKLAR KURULACAK

Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı, 23-26 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek. Kocaeli’ye gelen 41 ülkeden çocuklar, fuar süresince ailelerin evlerinde misafir olacak. Çocuklar birkaç gün süren bu misafirlik süresince belki de ömür boyu süren bir dostluğun oluşması gerçekleşecek. Türkiye’nin “ilk ve tek” Çocuk Fuarı olma özelliğini taşıyan ‘Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı’nda ise gösterilerini sergileyecek konuk ülke çocukları, doyasıya eğlenme fırsatı bulacak. Dünya çocukları yanlarında fuar kapsamında oluşturulacak oyuncak müzesi için ülkelerine özgü oyuncaklarını da getirecek.

ÜLKELER GELMEYE DEVAM EDECEK

Öte yandan 19 Nisan Cumartesi günü Malezya ve Kazakistan, 20 Nisan Pazar günü ise Endonezya, Azerbaycan, Kırgızistan, İsviçre, Rusya, Polonya, Dağıstan, Estonya, Tataristanlı çocuklar Kocaeli’ye gelecek. Sonraki günlerde de diğer ülke grupları gelmeye devam edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817