23 NİSAN ŞENLİĞİ’NDE BİLİM DE VAR
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı’nda Kocaeli Bilim Merkezi de stant açacak. Bilim Merkezi’nin standında birbirinden ilginç düzenek ve atölyeler olacak.

 

DÜZENEKLERLE KENDİNİZİ SINAYIN

Kocaeli Bilim Merkezi’nin, Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı’nda açacağı stantta birbirinden ilginç düzenekler olacak. Toplam 100 metrekare olacak stantta yer alacak düzenekler ise şöyle;

Pota Kâbusu: Prizma Gözlük kullanarak ziyaretçiler basket potasına basket atmaya çalışacaklar. Sonsuz Ayna: Üçgen şeklindeki kapalı sistemdeki aynada ziyaretçiler kendilerinin sonsuz görüntüsünü görecekler. Uçan Top Yarışı: Pipo çubuğundan üfleyerek havalanan topla yarış yapılacak ve bu düzenekle ziyaretçiler Bernoulli prensibini öğrenecekler. Coriulis Etki Düzeneği: Dönen bir tablaya karşılıklı oturan 4 Kişi ortada bulunan hedefe top atmaya çalışacaklar. Ziyaretçiler bu düzenek sayesinde Coriulis Etkisini anlamaya çalışacaklardır.

 

2 ATÖLYE OLACAK

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet vermeye başlayan Bilim Merkezi, Çocuk Fuarı’ndaki standında iki atölye düzenleyecek; Vücudumuzu Tanıyalım Atölyesi: Ziyaretçiler iç organlarının renkli fon karton, pipet ve poşetler kullanarak modellemesini yapacaklar. Robot Atölyesi: Ziyaretçiler lego parçalarıyla basket atan robot yapacaklar.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817