banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

23.KENT BAYRAMLAŞMASINA YOĞUN KATILIM
  

Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kocaeli, Kocaeli Kent Konseyi işbirliği ile geleneksel olarak 2004 yılından bu yana düzenlenen kent bayramlaşmasının 23’üncüsü Yunus Emre Kültür Merkezi’nde(Dolphin)  gerçekleştirildi. Bayramlaşmaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Bayramlaşmada barış, birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları verildi.

 

22. KENT BAYRAMLAŞMASI

23’üncü kez düzenlenen Kent Bayramlaşması’na Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, AK Parti Milletvekilleri, Zeki Aygün, İlyas Şeker, Mehmet Akif Yılmaz, Cemalettin Kaflı, HDP Milletvekili Ali Haydar Konca, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, HDP İl Başkanı Mehmet Akgül, Baro Başkanı Sertif Gökçe, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Büyükşehir Genel Sekreteri Doç. Dr Tahir Büyükakın , İlçe Belediye Başkanları, Siyasi parti temsilcileri İzmit eski Belediye Başkanı Erol Köse, sivil toplum kuruluşları, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

ŞEHİR BİLİNCİ ÇOK ÖNEMLİ

Kent Bayramlaşması’nda konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Şehirlilik bilincini oluşturmak gerekiyor. Bayramlar bu noktada eşsiz günlerdir. Küskünlüklerin, dargınlıkların bir kenara atıldığı günlerdir. Bugünleri vesile kılarak aramızdaki dargınlıkları ve kırgınlıkları ortadan kaldırmalıyız. Şehrin kuçaklaşmasını bu bayramlaşma ile sağlıyoruz. Dünyanın en güzel şehirlerinden biri Kocaeli’dir. Kendisine sevgisini veren herkesi kucaklıyor. Kimse bu şehirde dışlanmaz. Birlik ve beraberlik içinde yoluna devam edecektir. Sivil toplum örgütlerimizin geleneksel hale getirdiği bu bayramlaşmayı önemsiyorum. Şehir bilinci oluşmasında eşsiz bir fırsattır”  şeklinde konuştu.    

 

 

 

BAYRAM KÜSLÜKLERİ ORTADAN KALDIRIR

Bayramların sevinç günü olduğunu ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu “Bayramlar küslüklerin bittiği ,barışın ve kardeşliğin yer aldıgı gunlerdir.Bu vesile ile tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını kutluyor ,sağlıklı ve barış içinde bir bayram geçirmeyi diliyorum” dedi.

 

ÇOK GÜZEL BİR AYI GERİDE BIRAKTIK

Kocaeli Hasan Basri Güzeloğlu da konuşmasında ““Bayramlar coşkuyla paylaşılan ve kucaklaşılan günlerdir. Çok güzel bir ayı geride bıraktık. İftar sofralarında yoksullarla bir arada olduk. Milletçe bir olmanın hazzını iftar sofralarında doya doya yaşadık. Sahip olduğumuz bu birlik ve beraberliği Allah bozmasın. Bundan sonra da aynı coşkuyla bayramlarda bir araya gelelim. Amacımız milletimizin mutlu olacağı hizmetler yapmaktır” dedi” dedi. Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk vatandaşların bayramlarını kutladı.

 

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKİLDİ

23. Kent Bayramlaşması programı, her yıl olduğu gibi hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi. Törende hoş geldin ikramı olarak çikolata ve kolonya sunuldu. Bayramlaşmanın ardından vatandaşlara etli pilav, ayran, tatlı, çay, su ve pişmaniye ikramı yapıldı.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826