banner2779
banner2752
banner2750

27 MAYIS BİR İHTİLAL DEĞİL DARBEDİR!
 Kartepe Fikir Kulübü Başkanı Necdet Subaşı ve kulüp yöneticilerinin Kartepe’de ağırladığı Gazeteci-Yazar ve Milletvekili Şamil Tayyar ilk olarak Kartepe’yi gezdi.

Dernek yöneticilerin verdiği yemekte Tayyar’a Kartepe ile ilgili bilgilerde verildi.

Akşam Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa siyasetçilerin ilgisinin bir hayli fazla olduğu görüldü.

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, İl Genel Meclisi Başkanı ve Ak Parti Kartepe Belediye Başkan Aday Adayı Fahim Kılıç, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Gültekin Görüm, AK Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz, AK Parti Kartepe Belediye Başkan Aday Adayları, Hüseyin Üzülmez, Ali Koç, Habip Sarman, Ergün Berdan ve Ahmet Batmanlar, Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Türker, İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Yazıcı ile Kartepeliler’de salonda hazır bulundu.

Açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Necdet Subaşı, büyüyen ve gelişen Kartepe vizyonuna uygun olarak hareket ettiklerini ve her geçen artan üye sayısının bunun bir işareti olarak gördüklerini söyledi.

FARKLILIKLARIMIZ ZENGİNLİĞİMİZDİR

Subaşı sözlerini şöyle sürdürdü; “Hangi etnik kökenden olursak olalım, aynı bayrak altında yaşamak hepimizin ortak anlayışıdır. Her türlü zıt görüşün bir arada özgür ve demokratik bir şekilde kendini anlatabildiği bir ülkede yaşamak hepimizin arzusudur.

Farklılıklarımız zenginliğimizdir. Yeter ki birbirimize karşı saygı ve hoşgörü dilini kaybetmeleyim” dedi.

Subaşı’nın ardından kürsüye çıkan Gazeteci-Yazar ve Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar kısa bir selamlama konuşmasının ardından Türkiye’nin genel darbeler tarihiyle ilgili bir konuşma yaptı.

Askeri darbeler tarihinin 3.Selim’le birlikte başladığını belirten Tayyar; ‘Son iki yüzyıldır Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti tarihini darbeler ve ihtilaller tarihi olarak görmek mümkündür’ dedi.

Tayyar sözlerini şöyle sürdürdü; Osmanlı’da 12 padişahı darbelerle indiren derin yapı şekil değiştirerek Cumhuriyet döneminde de aynı hüviyetle yoluna devam etmiştir.

27 MAYIS BİR İHTİLAL DEĞİL DARBEDİR!

Özellikle bazı kesimlerin 27 Mayıs ile ilgili olarak ihtilal kavramını kullanmaları manidar. Bence bu ihtilal değil bir darbedir. Darbe hukuki bir kavram değildir. İhtilal ise halk desteği arkasına alınarak yapılabilir ve meşru gösterilebilir.

SON YÜZYILDA İKİ İHTİLAL OLMUŞTUR

Bana göre bu topraklarda son yüzyılda iki ihtilal olmuştur. Bunlardan birincisi Gazi Mustafa Kemal’in silah arkadaşlarıyla gerçekleştirdiği Cumhuriyet ihtilali, diğeri ise 3 Kasım 2002’de Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştirdiği Anadolu ihtilalidir.

Diğerleri ise tamamiyle darbedir ve halka karşı yapılmıştır. Adnan Menderes’e yapılan psikolojik baskı ve asker içindeki derin yapının benzeri Recep Tayyip Erdoğan içinde yapılmıştır. Fakat bunda başarılı olunamamıştır.

ERDOĞAN DERİN YAPIYLA MÜCADELE VERDİ

Başbakan Erdoğan devlet içindeki illegal bu yapılarla, ya anlaşma içine girecekti yada mücadele verecekti. Erdoğan ikinciyi seçti ve bunu yaparken çok acı çekti. Fakat gelinen noktada demokratikleşme yolunda çok mesafe katedildiğini söylemek mümkün.’ sözleriyle tamamladı.

Gecenin anısına Kartepe Fikir Kulübü Başkanı Necdet Subaşı Şamil Tayyar’a bir plaket takdim etti.

Tayyar dernek üyeleri ve konuklarla hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751