279 KADINA 288 BİN LİRA MİKRO KREDİ
Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın isteği ile 11 Kasım 2013 tarihinde faaliyetine başlayan mikro krediden yüzlerce kadının yararlandığı kaydedildi.

Belediye yetkilileri “ Kadıköy Mahalle Konağı içinde bulunan Mikro Kredi Şubesi, iş kurmak ya da işini geliştirmek isteyen ev hanımı kadınlara 100-1000 Lira arasında 46 haftada faizsiz şekilde kredi imkanı sağlıyor. 2016 yılında  279 kadına  288 bin 300 Lira kredi dağıtıldı. İzmit’in her mahallesinden kadınlar bu krediye başvurabiliyor. Mikro kredi alan kadınların kredi tahsilatları için mikro kredi şubesi saha görevlileri bizzat ziyaretlerde bulunarak bilgilendirmelerde bulunuyorlar. Dar gelirli kadınların kendi kendilerine gelir getirici faaliyetlerde bulunmasına olanak sağlayan mikro krediden faydalanmak isteyenlerin kredileri 4 günlük bir eğitim sonunda teminat ve kefalet gerektirmeden veriliyor” dediler. Mikro kredi sayesinde kendi işini kurup, faaliyetlerini genişletenlerin de olduğu kaydedildi.

Mikro krediden yararlanan kadınlar da “ bizlere böyle bir imkanı sağlayan Belediye Başkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır” dediler.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817