29 KİŞİNİN YÜZÜ GÜLECEK MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE!
 65. ; ların, lerin, Genel Sağlık Sigortası primi ödeyenlerin heyecanla beklediği düzenlemeleri hayata geçirecek. Kısa sürede uygulamaya alınacak promosyon,  ı, Genel Sağlık Sigortası ve taşeron işçilere kadro düzenlemeleri ile 28 milyon 920 bin kişinin yüzü gülecek.
İSTİFA EDENE DE TAZMİNAT
● Promosyonun başlamasıyla 11 milyon emekli yıllık 200-300 lira ek gelire kavuşacak. Sadece 
lar değil, SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri de maaşlarını aldıkları bankalardan promosyon alabilecek.
● Her çalışanın kıdem tazminatı almasını sağlamak için hayata geçirilecek fon sistemi ile 13 milyon çalışan güvence elde edecek. Yeni sisteme göre; her çalışanın bireysel bir kıdem tazminatı hesabı olacak. İşveren bireysel kıdem tazminatı hesabına her ay prim yatıracak. Çalışan her ay sonunda hesabın hangi noktada olduğunu ve nemasını takip edebilecek. Kıdem tazminatında mevcut haklar güvence altında olacak. Yeni sisteme girmek isteyen işçi fona geçecek, tercih hakkı bulunacak. Kıdem tazminatı hesaplaması yeni sistemde de 30 gün üzerinden yapılacak. İşveren zora düşse de iflas etse de çalışan tazminatını alabilecek. Yeni sistemin işten çıkartılanlar gibi, istifa edenin de kıdem tazminatı alabilmesinin yolunu açması bekleniyor. 

395 TL YERİNE 50 TL
● Genel Sağlık Sigortası'nda tek prim sistemine geçilecek, 4.2 milyon kişinin ödeyeceği tutar düşecek. Halen 4.2 milyon kişi sigorta primini 65,88, 197,64 ve 395,28 lira olmak üzere 3 farklı dilimden ödüyor. Bu uygulama değişecek. Tek bir prim tutarı belirlenecek, herkes bu tutardan ödeme yapacak. Bu tutarın da 50 lira olması planlanıyor.
● Kamuda asıl ve yardımcı işlerde çalışan 720 bin taşeron işçi kadroya alınacak. Bu işçiler kamu çalışanı olacak. Bunun için gereken yasa tasarısı tamamlandı. Yasa çıktıktan sonra taşeron işçiler, kendi kurumlarına başvuruda bulunacak, ayrıca gerekli bilgi ve donanıma sahip olup olmadığına yönelik sınava girecek. Sınavı geçenler kamuda 'özel sözleşmeli personel' olarak istihdam edilecek.

kaynak: takvim

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817