2B MAĞDURLARI YOLDA
 

C.H.P. Körfez İlçe Başkanı Mehmet Miroğlu 2 b magdurlarına Körfez İlçeyi çıkana kadar eşlik etti.

İstanbul Ümraniye ilçesinden yola çıkan bir grup 2B kapsamına giren arsalar için belirlenen rayiç bedellerin yüksek olduğu gerekçesi ile eylem yaptı. Eylemcileri Körfez’de CHP Körfez İlçe Başkanı Mehmet Miroğlu karşıladı.

Ahmet YARAR

Ümraniye 14 mahallede 2B rayiç bedel açıklaması üzerine Dumlupınar, Elmalıkent, Hekimbaşı, İnkılap, Kazımkarabekir, Topağacı, Ademyavuz, Çekmeköy ilçe, Beykoz ilçe 2B mağdurları adına yürüdüklerini söyleyen İsmail Coşkun, Ali Akkaya ve Baki Eğirmi mücadelelerinin süreceğini kaydetti.

1 EKİM’DE ANKARA’DA

2B Hak sahiplerini adına konulan grup sözcüsü İsmail Coşkun; “2B Mağdurları olarak bugün ortak sorunumuz olan Ümraniyenin 14 Mahallesini ilgilendiren ve bugünden itibaren etkileyecek olan 2/B arazilerinin hak ve sahiplerine satış vesilesiyle yapılan haksızlığa karşı gür bir şekilde tepkimizi göstermek ve buradan yetkililer sesimizi duyurmak  için toplanmış bulunuyoruz. 2/B yasası 19 Nisan 2012 tarihinde yasallaştı. Bu yasanın öncelikle çıkması bir zaruretti. Ancak bu zarurettin halkı yerinden edecek derecede mahrumiyet yaratacağını düşünmemiştik. Açıklanan rayiç bedellerini gördükçe bu yasayı çıkaranların gizli bir ajandasının olduğunu düşünmeye başladık.Açıklanan rayiç belleri söz konusu bölgede tapulu olan arazi bedellerinde bazı  yerlerinden daha fazladır. Bu durum gösteriyor ki TOKİ yada benzeri kuruluşlar marifetiyle bu arazileri vatandaşın yani bizlerin elinden alınması planlanmaktadır. Yoksullar olarak,barınma sorunumuzu kendimiz çözmek zorunda kaldık. Dağları, taşları bin bir emekle adam ettik.Bütün birikimimizi harcayarak bir ev sahibi olduk. Yada daha ucuz olduğu için gecekondulara kiracı olarak yerleştik. Şimdi bizi buralardan atmak istiyorlar. Çünkü buralar değer kazandı. Bu yerler sermayenin değil bizimdir. Biz işgalci değil sahipleriyiz. Asıl işgalci olanlar buraları elimizden almak isteyenlerdir. Mahallerimiz 30 Eylül’de toplanarak bizi de yoldan alacak ve 1 Ekim’de mecliste konuşma hakkımızı verecekler.”dedi

 

40 YILDIR BEDEL ÖDÜYORUZ

Konuşmasına devam edel İsmail Coşkun;” Buraların bedellerini 40 yıldır ödüyoruz.Her yönü ile bir daha bedel ödemek istemiyoruz.Bu mahallerin esas sahipleri bizleriz.Bugün bizler bu alanlarda yürüyor isek kendi hak ve hukukumuzu korumak ve evlerimize sahip çıkmak içindir. Başka siyasi anlam çıkarılmasın. Bu mağdur olanların hür iradesi ile oluşan toplumsal eylemdir. Bu eylemler amaçları etrafında kenetlenen halkın kararlılığı sayesinde ortaya çıkmıştır. “dedi

Hakları için yollara düştüklerini sözlerine ekleyen Körfez CHP İlçe başkanı Mehmet Miroğlu ise her zaman yanlarında olduklarını kaydetti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817