3 ay sonra aileyi kahreden telefon mesajı: IŞİD'e katıldım
 Gebze’de üç ay önce evden çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan 25 yaşındaki Okan Gödök, ablasına attığı cep telefonu mesajında IŞİD'e katıldığını yazdı. Tek oğluna üç aydır ulaşamayan anne Saliha Gödök, gözyaşları içinde ailelerin çocuklarına dikkat etmelerini istedi.

Geçtiğimiz 14 Ağustos'ta berbere saçını kestirmeye gittiğini söyleyerek evden ayrılan Okan Gödök'ten bir daha haber alınamadı. Aile bütün aramalarına rağmen oğullarına ulaşamazken, Gödök 15 gün önce ablasına cep telefonu mesajı çekerek 10 arkadaşı ile birlikte IŞİD'e katıldığını ve iyi olduğunu yazdı. Oğlunun evden ayrıldığı gün doğum günü olduğunu anlatan anne Saliha Gödök, 15 gün önce attığı mesajda 10 arkadaşıyla birlikte IŞİD'e katıldığını, o tarihte de Kobani'ye gitmekte olduklarını yazdığını söyledi.

DERGAHTA KURAN DERSİ ALDI

Oğlunun evden ayrılmadan önce Darıca'daki bir dergahta Kuran dersi aldığını belirten anne Gödök, Evden gittikten bir gün sonra oğlum ablasına mesaj attı. 'Odamdaki çekmecemde mektup var okuyun' demiş. Gittikten sonra beni hiç aramadı, sadece ablasını iki kez aramış, en sonda 15 gün önce mesaj atmış. 'Beni merak etmeyin, ben çok iyiyim, Suriye'deyim, yakında Kobani'ye geçeceğiz' demiş. Oğlum, 'Darıca'da Fatih diye bir arkadaşım var' diyordu hep bize. Onu Fatih adlı arkadaşının götürdüğünü öğrendik. Son aylarda oğlumda çok büyük değişiklikler olduğunu fark ettik. Bize karşı soğuk davranıyordu. İşten gelir gelmez odasına geçerdi. Televizyon izlememize çok kızardı. Onu izlemeyin derdi. Evdeyken bize televizyon izletmiyordu. Darıca'da bir dergahta bir yıldır Kuran dersi alıyordu. Biz de Kuran dersi aldığı için üzerine gitmiyorduk. Eve gelince odasında Kuran okuyordu. Oğlumuzdan hiç şüphelenmedik. Böyle evi terk edip gideceği hiç aklımıza gelmedi dedi.

'ÇOCUKLARINIZI BOŞ BIRAKMAYIN'

Oğlunun evden ayrılmadan önce sakal bıraktığını da ifade eden Saliha Gödök, Biz sonra her şeyi öğrendik ama iş işten geçti. Buradan anne ve babalara sesleniyorum çocuklarınızı boş bırakmayın. Biz evin tek oğlu diye hiç karışmadık, saldık kendi başına. Kuran okuyor diye karışmadık ama gördük ki oğlumuzun aklını çelmişler diye konuştu.

'İSLAM DEVLETİ KURULDU'

Okan Gödök evdeki çekmeceye bıraktığı mektupta ise şunları yazmış,'Ben gidiyorum, çünkü İslam devleti kuruldu hamd olsun. Peygamber soyundan gelen halifesi ve Allah'ın kitabı ile hükmeden kadıları var. Sizler de gelin bu insanlara oy vererek, onları severek, onlardan razı olarak destek vermeyin. Çünkü Allah'ın buyruğu üzere bu insanlar kafirdirler.'

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817