banner2779
banner2752
banner2750

3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ..!

Deprem bölgelerine ilk yardıma koşan ülke Türkiye oldu. Türkiye, deprem yaşandığı andan itibaren İran ve Irak’la bağlantıya geçerek yardım taleplerini sordu. Bu taleplere cevap beklenmeden de, Kızılay, Akut, Genel Kurmay Başkanlığı çok sayıda battaniye, çadır, seyyar mutfak ve kurtarma ekipleriyle  yardım için hazırlıklarını yaptılar ve yola çıktılar.

Meydana gelen depremde şu ana kadar Irak'ta 7, İran'da ise 328 kişinin öldüğü, 2.500 yaralandığı açıklandı. Çok sayıda kişi hâlâ enkaz altında... Deprem, Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde birçok şehir ile birlikte İran, Suriye, Kuveyt, Azerbaycan ve Birleşik Arap Emirlikleri ülkelerinde de hissedildi. Türk Kızılayı deprem bölgesine ulaştı. Depremin vurduğu İran'ın Kırmaşan bölgesinde 70 bin kişinin evini terk ettiği belirtiliyor. Kırmaşan Eyaleti yönetimi 3 günlük yas ilan ettiklerini duyurdular.

Deprem dün yaşandı

Dün yaşanan olayda, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) bağlı Süleymaniye kenti yakınlarında dün saat 21.18’de deprem oldu. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi’ne göre;
7.3 büyüklüğündeki ve 33.9 kilometre derinlikte meydana gelen depremin merkez üssü Halepçe kentinin 32 kilometre güneybatısı olarak belirlendi.

İKİNCİ DEPREM 00.33'DE

Duhok ve Erbil’in yanı sıra başkent Bağdat’ta da korkuya neden olan deprem, Bağdat’ta 20 saniye, diğer kentlerde ise daha uzun hissedildi. Irak-İran sınırında 00.33'te 4.8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Halk geceyi sokaklarda geçirdi.

Kürt Bölgesi Sağlık Bakanı Rekavt Raşit, Süleymaniye’ye bağlı Derbendihan’da durumun oldukça kritik olduğunu açıkladı. Derbendihan Barajı’nda deprem nedeniyle önemli oranda hasar oluştuğu ve yakın yerleşim alanlarının ivedi şekilde boşatılması istendi.

Deprem İran, Suriye, İsrail, Azerbaycan ve Kuveyt’in yanı sıra Türkiye’den de hissedildi. Hakkâri, Van, Muş, Batman, Diyarbakır, Malatya ve Şırnak’ta sarsıntıyı hissedenler sokaklara çıktı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751