3 YAŞINDA, HASTALIĞINA ÇARE BULUNAMIYOR!
 Acılı aile, çocuklarının hastalığına şifa olacak doktor ararken, küçük çocuk günlerce ya uyuyor ya da hiç uyumuyor. 

İzmitin Serdar Mahallesinde ikamet eden Kazım ve Nezaket Gün çiftinin oğulları 3 yaşındaki Erdal Erdem, 

bir yıl önce yılbaşı gecesi babasıyla oynarken bir anda bayıldı. Baba Kazım Gün, çocuğu evlerinin yakınındaki Seka Devlet Hastanesi'ne götürdü. Buradan Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen talihsiz çocuk

yoğun bakım servisine çıkarken 

kalp krizi geçirdi. Erdal Erdem'in minik yüreği elektroşokla çalıştırılamayınca, doktorlar kalp masajı yaparak hayata döndürdü. 

Kalp krizinin ardından bilinci kaybolan Erdal Erdem, acil olarak İstanbul Şişli Etfal Hastanesi'ne sevk edildi. Burada 23 gün yoğun bakımda kalan 

Erdem'in bütün yaşamsal faaliyetleri durdu. Önceleri ailesinin neşe kaynağı olan, herkesin içinde oyunlar oynayan Erdem, görme, duyma, konuşma, yemek yeme, yürüme gibi hislerini kaybederken, Erdem'e doktorlar tüm araştırmalarına rağmen bir teşhis koyamadı. 

Hastalığına çare bulunamayan talihsiz çocuk, çaresiz kalan ailesi tarafından evlerine getirildi. Gittikleri hastanelerde kendilerine sadece tahlil ve araştırma yapıldığını söyleyen baba Kazım Gün, hastanelerin her seferinde araştırma yaptığını ancak araştırmalar neticesinde ellerine bir şeyin geçmediğini belirtti. Çocuklarını tedavi edebilecek bir doktor aradıklarını söyleyen acılı baba, "Böyle bir doktor çıkarsa bize ulaşsın" dedi. 

Kalp krizi öncesi Erdem'in hiperaktif bir çocuk olduğunu belirten Kazım Gün şöyle konuştu; 

"Oğlumun zekası yaşına göre çok ilerideydi. Biz hatta çocuğumuza test yaptırdığımızda, doktorlar Erdem'in çok hiperaktif bir çocuk olduğunu, zekasının çok ileride olduğunu söyledi. Bu hastalığa nasıl yakalandığını doktorlar da çözemiyor." 

Erdem'in bazen 15 gün uyanmadan uyuduğunu, bazen ise 1 ay hiç uyumadığını söyleyen Kazım Gün, ellerinin kollarının bağlı olduğunu, ne olacağını bilmeden beklediklerini söyledi. Erdem'e tanı konmadığı için rapor da alamadığını belirten Kazım Gün, bir yıldır süren tedavi için çok zorlandıklarını söyledi. Zaman zaman gözleri dolan baba Kazım Gün, "Böyle bir durumu Allah kimsenin başına vermesin" dedi. 

Oğlunun durumunu gözyaşları içerisinde anlatan anne Nezaket Gün ise şöyle konuştu; 

"Bu durumu Allah kimsenin başına vermesin. Gülen oynayan oğlum birden bu şekilde olunca çok üzüldük. Şu an çaresiziz, bir şey yapamıyoruz, çocuğumun hastalığına çare bulacak doktorlardan yardım eli istiyorum." 

Acılı aile, şimdi çocuklarının eski neşeli günlerine kavuşmasını ve tedavi masraflarının karşılanabilmesi için hastalığa bir önce teşhis konulmasını bekliyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817