3.5 MİLYON EMEKLİYE 2 BİN 400 LİRA ZAM
 Hükümet,ekstra zam düzenlemeleriyle lerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. 1 Kasım seçimleri öncesinde müjdesi verilen 100 liralık ekstra zam, jet hızıyla hayata geçiyor. 8.9 milyonu aşkın SSK ve Bağ- Kur emeklisi, Ocak'ta bu seyyanen zammı maaşında görecek. Emekliler böylece yıllık bin 200 lira ek gelire kavuşacak. Bu zam, geçtiğimiz Temmuz ayında hayata geçen seyyanen artış düzenlemesinden yararlanan ve Bağ-Kur emeklilerini de kapsayacak. 

6 AY ARAYLA... 
Hükümet, Temmuz'da maaşı bin 100 liranın altında kalan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine seyyanen zam vermişti. Maaşı bin lira ve altında olanlar 100 lira seyyanen zam alırken,bin ile bin 100 lira arasındaki aylıklar da bin 100 liraya tamamlanmıştı. Düzenlemeden toplam 5 milyon emekli yararlanmış; bunların yaklaşık 3.5 milyonu 100 lira, kalanları da 1 ile 99 lira arasında değişen tutarda seyyanen zam almıştı. Bu emekliler, Ocak 2016'da maaşlara yansıtılacak 100 liralık seyyanen artıştan da yararlanacak. Yani 5 milyon emekli ikinci kez seyyanen zam almış, bunların 3.5 milyonu da ikinci kez 100 liradan yararlanmış olacak. 3.5 milyon emekli böylece yıllık 2 bin 400 lira ek gelire kavuşacak. 

ENFLASYON ZAMMI DA VAR 
Meclis'e taşınan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Ocak ayında 100 lira zam yapılmasına yönelik düzenleme, salı günü Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilmişti. Düzenleme, Genel Kurul'da kabul edilip, Cumhurbaşkanı'nın onaylamasının ardından yürürlüğe girecek. SSK ve Bağ- Kur emeklileri, önümüzdeki ay ayrıca rutin enflasyon zamlarını da alacak. Bu zammın oranını, 2015'in ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon belirleyecek. 5 aylık enflasyona göre oran yüzde 3.65 çıkıyor. Kesin rakam, Ocak ayı başında Aralık enflasyonunun açıklanmasıyla belli.
kaynak: takvim

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817