banner2779
banner2752
banner2750

350 MİLYON EURO'LUK HASTANENİN TEMELİ ATILDI
 İzmit Cephanelik bölgesinde yapımına karar verilen toplam 1180 yataklı Şehir Hastanesi’nin temelleri atıldı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezinoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımı ile temelleri atılan Kocaeli Şehir Hastanesi, Kocaeli ve Doğu Marmara bölgesine hizmet verecek. 368 Bin 668 metrekare alan üzerinde inşa edilecek olan hastanede 494 yataklı genel hastane, 116 yataklı Onkoloji Hastanesi, 246 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, 124 yataklı KVC hastanesi, 100 yataklı Adli Psikiyatri Hastanesi, 100 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi yer alacak. Ayrıca projede açık ve kapalı 3200 araçlık otopark olacak.

 

350 MİLYON EURO’YA MAL OLACAK

GAMA ve Türkerler Firmalarının ortaklığında 350 milyon Euro maliyetle inşa edilecek olan hastane, 25 yıllığına Gama ve Türkerler holding tarafından işletmesi yapılacak. Yap-İşlet-Devret yöntemi ile yapılacak hastanenin açılışına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Sağlık Bakanı Mehmet Müezinoğlu, Milli Savunma eski Bakanı Vecdi Gönül, Kocaeli Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Başsavcı Mustafa Küçük, AKP Milletvekilleri İlyas Şeker, Zeki Aygün, milletvekilli adayları, Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Elgil Ersü, Gama Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, kent protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

CEYHAN – KARAOSMANOĞLU KATILMADI

AKP’nin Ankara’da yapılacak olan il başkanları toplantısına katılmak ilden ayrılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Kocaeli Şehir Hastaneleri temel atma törenine katılamadılar.

 

5 BİN 500 YATAK OLACAK

Törenin açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Mürsel Durmaz, Kocaeli’de 4 bin 300 yatak bulunduğunu kaydetti. Şehir Hastanesi ile 5 bin 500 yatağa kavuşacaklarını belirten Durmaz, sağlık üssü olman iddialarının daha da perçinleştiğini kaydetti. Sağlık alanında Türkiye’nin 12 yılda büyük bir dönüşümü başarı ile gerçekleştirdiğini söyleyen Vali Hasan Basri Güzeloğlu, “Bu hastan en iyi sağlık hizmetini milletimize verecektir. 2023 hedeflerine karalı bir şikelide yürüdüğümüzü bu yatırım gösteriyor” açıklamasında bulundu.

 

TÜRKİYE’NİN YENİ YILDIZI OLACAK

Kocaeli’ye 1,1 milyar lira değerinde bir hizmetin temel atma törenini yaptıklarını belirten Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Kocaeli’de son 13 yılda büyük değişimin gerçekleşti. 13 yılda Türkiye’deki değişimin en büyük yansıması burada oldu. Sağlık hizmetinde yararlanma hiçbir zaman Türkiye’ye yakışan bir noktada değildi. Bu başarı hikayesinin sonucu en net sağlıkta gördük. Dönüşümden en fazla payı Kocaeli aldı. 543 milyon lira son 10 yılda salık yatırımı yapıldı. Yeni yatırımlarla birlikte önümüzdeki 3 yılda Kocaeli Sağlıkta en iyi il olacak. Türkiye’nin yıldız illerinden biri olacak” ifadelerini kullandı.

 

SAĞLIK TEKNOLOJİSİNİ DE ÜRETELİM

Kocali’de 2002 yılında çoğu niteliksiz olmak üzere 1961 yatak varken, şimdi 4 bin 300 yatağa çıktığını belirten Işık, “Şu anda yoğun bakım yatak sayısı 623’e çıktı ve bunu de yeterli görmüyoruz. Son 13 yılda sanayide de önemli bir dönüşümü gerçekleştirdi. Artık lisansla fason üretim yapmıyoruz. Kendi teknolojisini artıran, kilogram satış fiyatını her yıl yukarıya taşıyan bir ülke oldu. Sağlık dünyada en çok teknolojik yatırımın yapıldığı alanlardan biri. Türkiye’de üretilen kutu ilaçların yüzde 73,5’uğu üretiliyor. Ama katma değeri yüksek ilaçlar yurt dışında üretiliyor. Eğer Türkiye asgari ücretini yükseltmek istiyorsa ilaç ve tıbbi cihaz üretimini artırmalı. Hastanelerimizi yaparken cihazlarının da yerli olmasını istiyoruz. Sadece hastaneye kavuşmakla kalmayalım, aynı zamanda teknolojisini de üretelim” açıklamasında bulundu.

 

ALANIN ADI MEHMET VECDİ GÖNÜL YERLEŞKESİ OLACAK

Dünya intihar sayısının giderek fazlalaşmasına karşı Sağlık Bakanı ile proje yaptıklarını belirten Işık, bu intiharların genetik bir yapısı olup olmadığını araştıracaklarını kaydetti. Bu alanın sadece hastane değil, teknoloji alanı olmasını isteyen Işık, “Şirketlerimiz hastaneyi en iyi şekilde yapıp, en kısa zamanda bitirecekler. Burada kullanacak malzeme ve tıbbi cihazların yerli olmasını talep ediyorum. İstiyorum ki Türkiye’de bizim gençlerin geliştirdiği teknolojiler kullanılsın. Bu alanın sağlık alanı olmasında eski Milli Savunma Bakanımız Vecdi Gönül abimizin büyük emeği var. Kararı imzaladı. Sayın bakanımızın Kocaeli’ye yaptığı hizmetlerin en yakın şahidiyiz. Kocaeli her zaman kendisine minnettardır. Unutulmaz valisidir. Bu alana Mehmet Vecdi Gönül yerleşkesi ismi verilsin istiyorum. Eski Bakanımız Osman Pepe’nin de ismini de bir yere vereceğiz. Amacımız Kocaeli’ye hizmet verenlerin isimlerini yaşatmak” değerlendirmesinde bulundu.

 

GÖNÜL: BENİ MUTLU ETTİNİZ

Fikri Işık’ın kendisi için sarf ettiği iltifatlar karşısında hissiyatlarını söylemekten aciz kaldığını belirten Milli Savunma eski Bakanı Vecdi Gönül, “Şunu iyi biliyorum ki Kocaeli halkı en güzel hizmetlere layıktır. Bizim zamanımızda askeri alanların devri çok sıkıntılıydı. Ama artık burası Kocaeli halkının hizmet alacağı bir yerdir. Kocaeli’nin benim açımdan meslek ve demokrasi açısından çok önemli yeri vardır. 36 yaşında Kocaeli valisi oldum. Sanayi ve işçi hareketlerinin merkeziydi. Kocaeli’nin ihlaslı siyasi kadrolarının içinde yer almak beni mutlu etti. Böyle bir yerin adımla anılması beni çok mutlu edecek” dedi.

 

CHP BU HASTANEYİ İSTEMEDİ

AKP’nin kurulduğu günden bu güne milletle birlikte, milletin hayallerinin gerçekleşmesi için çalıştığını belirten Bakan Müezinoğlu, “Birçok alanda sessiz devrimler yaptık. 77 milyon milletimizin her türlü sağlık hizmeti kolaylıkla alacağı koşulları sağladık. Bir hekim olarak 2000’li yıllarda Almanya’dan gelen bir vatandaş kaza geçirmiş, Almanya gelip vatandaşını helikopter ambulansla vatandaşını almış gibi haberler izliyorduk. Bize de vay anasını dedirtiyorlardı. Biz o günleri görmeyiz diyorduk. Eski Türkiye’yi isteyenler bu millet layık değil diyorlardı. Bu hastaneyi 3-4 yıl geciktirdiler. Yürütmeyi durdurma kararları aldılar. CHP zihniyeti Anayasa Mahkemesine gitti. Kim kaybetti Kocaeli, Bursa kaybetti, 77 milyon vatandaşımız kaybetti” açıklamasında bulundu.

 

SANDIKTA YÜZLERİ OLMAYACAK

Mehmet Vecdi Gönül’ün ismini yerleşkeye vereceklerini belirten Müezinoğlu, “Yüklenici firma cephanelikte mayın araması istedi ve bu nedenle 3-4 ay geciktik. CHP milletvekilleri niye geciktiniz diye soruyorlar. Hızlı hırsız belli oluyor. İftira atar, engel olur sonra kalkar halkçıyım der. Lafla halkçı olunmaz. Ağustos böceği gibi cır cır ötüyorlar. Proje, hedef, icraat yok. Tarlada izi olanın harmanda yüzü olur. Bunların halkın gönül tarlasında yüzleri yok. Tarlada harmanınız yoksa 7 Haziran’da sandıkta yüzünüz olmaz. Şu anda başlayan, devam eden, temelleri atılan ve yapılacak olan 25 bin yataklı şehir hastanelerimiz var. CHP bu hastanelerin inşaatlarını sürdüremez, ambulans uçakların mazotlarını dolduramazlar” dedi. Konuşmaların ardından protokol mensuğları tarafından Kocaeli Şehir Hastanesi’nin temelleri atıldı. 











Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751