banner2779
banner2752
banner2750

4 BOYUTLU ULTRASON TEKNOLOJİSİ ÖZEL KÖRFEZ MARMARA HASTANESİ’NDE ..
 Sağlıkta en yeni teknoloji tanı ve tedavi ekipmanlarını kullanan Özel Körfez Marmara Hastanesi, ultrasonda devrim niteliği taşıyan yeni bir cihazı daha kullanıma aldı. Bebeklerin anne karnındayken çok erken dönemlerde bile birçok hastalığının teşhis edilmesine olanak sağlayan 4 boyutlu ultrasonografi cihazı, artık Özel Körfez Marmara Hastanesi’nde.

ERKEN TANI İMKÂNI

Gebelikte 4 boyutlu ultrasonun avantajlarını anlatan Özel Körfez Marmara Hastanesi’nden Op. Dr. İsmail Yılmaz, “GE Firmasının VOLUSON E8 EXPERT Modeli Dört Boyutlu (4D) Ultrason cihazımız ve HD LIVE”   yazılımı ile bebek mucizesine tanık olan ailelere bebeğin anne karnında iken çok erken dönemlerde bile birçok hastalığının tanınmasına, erken teşhis edilerek gerekirse tedaviye olanak tanınmasını sağlamaktayız. Üçüncü aydan itibaren cinsiyeti öğrenme ve renkli görüntülerini kayıt altına alma fırsatlarının yanı sıra, çok erken dönemdeyarık damak, yarık dudak, eksik parmak, beyin ve omurilikten kaynaklanan rahatsızlıkların, kalp ve damar, böbrek, bağırsak ve karın duvarı anormalliklerinin erken tanısı koyabilmekteyiz.

3. AYDAN İTİBAREN RENKLİ GÖRÜNTÜ

Ense kalınlığı ölçümüyle görülen "mongolizm" (Down sendromu) 4D ultrason sayesinde 3. ayda kolaylıkla otomatik olarak taranabilmektedir.4D ultrasonlar geleneksel iki boyutlu inceleme özelliğinin yanı sıra başka birçok özellik de içermektedir. Hem renkli doppler hem de 3. boyut özelliğini birlikte içermesi ile anne karnındaki bebeğin hem bir buçuk ay daha önce görüntülenmesine hem de net fotoğraf kalitesindeki renkli görüntüsünü elde etmeye olanak sağlamaktadır. Anne ve babaların hamileliğin 3. ayından itibaren bebeklerinin renkli görüntülerine kavuşmalarını sağlamaktadır.

4 boyutlu ultrason ile:
* Bebeğin cinsiyetinin daha erken dönemlerde (14. haftada) belirlenmesi (pozisyona da bağlıdır)

* Bebeğin gelişimsel analizi ve bebeğe ait ayrıntılı inceleme yapma imkanı

* Çoğul gebeliklerin ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmesi  
*
Rahmin yapısal problemlerinin teşhisi
* Plasentada oluşabilecek anomalilerin saptanması

* Anormal kanamaların sebeplerinin teşhis edilmesi

* Ektoptik (dış) gebeliğin tanısı

*Rahim ve Yumurtalık tümörleri, kanserleri, kistleri,polip ve miyomlarının teşhisi

*Plasentanın yerleşiminin (lokalizasyonunun) belirlenmesi sağlanmaktadır.

ÖZEL KÖRFEZ MARMARA HASTANESİ’NDE

AYLIK RUTİN KONTROLLER 4D ULTRASON İLE!

Gebelik süreci boyunda, hastanemizde gebe hastalarımızın aylık gebelik takiplerini 4D ultrason ile yapıyor olmamız, doğumsal anomalilerde erken tanının konulması, hamilelik süresinde oluşabilecek tehlikeleri azaltmaktadır. Olası bir olumsuzlukta, doğum sonrası bebeğe gerekebilecek bir takım ameliyatlar için uygun koşulların önceden hazırlanmasını sağlamaktayız. Hamilelik bir hastalık değil, keyifli bir süreçtir. 4D ultrason ile anne karnındaki bebeğin hareketlerinin izlenmesi bebeğini ilk defa gören anne ve baba adayları için önemli bir psikolojik destek sağlar. Gebeliği süresince anne adayının rahat, endişesiz, huzurlu ve mutlu olması hamileliğin de rahat bir şekilde geçmesine zemin hazırlayacaktır” ifadelerine yer verdi. 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751