banner2779
banner2752
banner2750

4 Mevsim Fotoğraf Sergisi 7 Aralık’ta

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan danışmanı Ömer Polat, bu yıl 8’incisi yapılan 4 Mevsim Kocaeli Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren fotoğrafların 7 Aralık Cuma günü sergileneceğini söyledi. Fotoğrafların NCİTY alışveriş merkezinde sergileneceğini söyleyen Polat, tüm Kocaelilileri sergiyi görmeye davet etti. Polat, düzenledikleri fotoğraf yarışmasının süreklilik kazandığını ve diğer belediyeceler tarafından örnek alındığını belirtti.

1819 ESER KATILDI
Kocaeli TV’de Ajans 9 programına konuk olan Başkan Danışmanı Polat, 8’inci 4 Mevsim Kocaeli Fotoğraf Yarışması’na 295 kişinin 1819 eserle katıldığını söyledi. Yarışmada dereceye giren eserlerin 7 Aralık Cuma günü sergileneceğini söyleyen Polat, Kocaelilileri fotoğraf sergisine davet etti. Ersin Karaca’nın sorularını cevaplandıran Polat, 8 yıldır düzenledikleri fotoğraf yarışmasıyla Kocaeli’deki değişimin gözler önüne serildiğini söyledi.

8 YILDA 10 BİN 791 FOTOĞRAF YARIŞTI
Düzenledikleri fotoğraf yarışmasına 14 farklı ilden yarışmacıların katıldığını belirten Polat, bir fotoğrafçının en fazla 10 fotoğrafla yarışmaya katılabildiğine dikkat çekti. 8 yılda 1861 kişinin 10 bin 791 fotoğrafla yarışmaya katıldığını belirtti

BAŞVURULAR DİĞİTAL ALINACAK
Başkan Danışmanı Polat, “Fotoğraf Yarışması’nı, 2005 yılından itibaren aralıksız olarak gerçekleştiriyoruz. Kocaeli Amatör Fotoğrafçılar Derneğimiz ve Fotoğraf Federasyonuyla beraber organize edilen bir yarışma. Bu yarışmadaki ana gayemiz Kocaeli fotoğraflarının çekilmesidir. Ana sloganımız da ‘Dört Mevsim Kocaeli’dir” şeklinde konuştu. Polat, önümüzdeki yıl yapılacak olan 9’uncu 4 Mevsim Kocaeli Fotoğraf Yarışması’na başvuruların dijital ortamdan yapılabileceğini söyledi.

BİRİNCİ SAKARYA’DAN İSA CIDA
Öte yandan uluslararası alanda ödüllere sahip fotoğraf sanatçılarının yer aldığı seçici kurul, finale kalan 9 eser arasında sıralamayı gerçekleştirdi. Yapılan gizli oylama neticesinde Sakarya’dan İsa Cıda, ‘Köprüden Geçenler’ isimli eseriyle birincilik ödülünü elde etti.

İSTANBUL VE KOCAELİ
Bu yıl sekizincisi yapılan ve Türkiye’ye örnek olan 4 Mevsim Kocaeli Fotoğraf Yarışması’nda İstanbul’dan Devrim Özgün Ünlü, ‘İsimsiz’ kodlu fotoğrafıyla ikinci olmaya hak kazandı. Yarışmada üçüncülük ödülü ise Kocaeli’den ‘Yürüyüş’ isimli fotoğrafıyla Hasan Zer’e verildi.

ÖZEL ÖDÜLLER
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ve fotoğraf tutkunlarından her yıl artan bir ilgi gören 4 Mevsim Kocaeli Fotoğraf Yarışması’nda Büyükşehir Belediyesi Özel Ödülü, ‘Okul Bahçesi’ isimli eseriyle Kocaeli’den Arzu İbranoğlu’nun oldu. Jüri Özel Ödülü’nü ise Kocaeli’den ‘Bisikletçiler’ isimli fotoğrafıyla Erkan Üskan aldı.

BİRİNCİYE 5000 TL
Mansiyon ödülleri ise ‘Karda’ isimli fotoğrafıyla Kocaeli’den Murat İbranoğlu, ‘Kocaeli 7’ isimli eseriyle Kocaeli’den İlyas Akbulut ve ‘Soğuk’ isimli fotoğrafıyla Sare Kural’ın oldu. Yarışmada birinciye 5000 TL, ikinciye 3000 TL, üçüncüye 2000 TL, BŞB özel ödülüne 1000 TL, Jüri Özel Ödülü’ne 750 TL, mansiyonlara ise 500 TL ödül verilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751