41 GENÇ ADIM ADIM İSTANBUL TARİH TURUNDA
 Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in gençlere yönelik projesi 41 Genç 41 Gelecek Liderlik Projesi’nin katılımcı gençleri, hafta sonu katıldıkları İstanbul kültür turunda, ünlü şair ve düşünce adamı Necip Fazıl Kısakürek’in kabrini ziyaret etti. Gençler ayrıca, kentin tarihi dokusunda yer alan eser ve yapıları tek tek gezerek inceledi

 

ADIM ADIM GEZDİLER

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in Gebzeli gençlere yönelik özel olarak hazırlatarak hayata geçirdiği 41 Genç 41 Gelecek Liderlik Eğitimi projesine katılan gençlerin eğitimleri sürüyor. Gebze Belediyesi ile İstanbul Şehir Üniversitesi işbirliğinde hazırlanan ve gençlerin gelişimine katkı sağlamak amacıyla uygulamaya konulan projenin ilk grubunda yer alan 41 genç, hafta sonu İstanbul’da tarih turuna çıktı. Proje danışmanı İstanbul Şehir Üniversitesi öğretim görevlisi İbrahim Zeyd Gerçik’in de katıldığı İstanbul turunda, tarihi yarım adada bulunan eserler ve yapılar tek tek ziyaret edildi. Sabahın erken saatlerinde Gebze’den İstanbul’a gelen gençler ilk olarak Eyüp’te bulunan Pierre Loti tepesinde eşsiz Haliç manzarası eşliğinde çaylarını yudumladı.


ÜSTAD NECİP FAZIL’A GİTTİLER

Türkiye aşığı ve Türk dostu Fransız Pierre Loti hakkında gençleri aydınlatan öğretim görevlisi İbrahim Zeyd Gerçik daha sonra gençleri; Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in mutlaka ziyaret edilmesini istediği ünlü şair ve düşünce adamı Necip Fazıl Kısakürek’in kabrine götürdü. Burada ünü şairin yaşam öyküsü ve eserleri hakkında da bilgilendiren öğretim görevlisi Gerçik daha sonra Gebzeli gençleri Eyüp Sultan hazretlerinin türbesine götürdü.


FATİH KÜLLİYESİ TURU  

Öğrencileri Eyüp Sultan hakkında bilgilendiren öğretim görevlisi Gerçik, bölgenin mimari dokusunu da anlattı. Eyüp Sultan Türbesi’nin ardından gençlerin bir diğer durağı Fatih Külliyesi oldu. İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet hakkında özel tarihi bilgileri gençlerle paylaşan öğretim görevlisi İbrahim Zeyd Gerçik eşliğinde öğrenciler daha sonra Süleymaniye Camii’ne geçti.  


GENÇLER SÜLEYMANİYE’DE

Süleymaniye’ye giderken Valens Su kemerlerini inceleyen gençlere Gerçik kemerlerin yapılış amacına ve kim tarafından yaptırıldığına dair bilgiler verdi. Öğle saatlerinde Süleymaniye’ye ulaşan gençler burada öğle yemeklerini yedikten sonra gezilerine kaldıkları yerden devam ettiler. Süleymaniye cami gezen gençlere öğretim görevlisi Gerçik,  cami hakkında detaylı bilgiler verdi. Gençlerin İstanbul tarih turu, Süleymaniye avlusunda toplu fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817