41 KART RAMAZAN’DA SEVİNDİRDİ
  

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği, ihtiyaç sahibi vatandaşların gıda yardımlarını marketlerden banka kartı aracılığı ile almalarını sağlayan 41 Kart Ramazan Ayı içerisinde vatandaşları sevindirdi. Her ay periyodik olarak yardım alan 7 bin 623 ailenin 41 kartlarına Ramazan ayına özel olarak yükleme gerçekleşti. Mağdur vatandaşların 41 kartlarına ramazan ayına özel aldıkları yardım miktarı kadar daha ilave yardım yatırıldı.  İhtiyaç sahibi aileler bir nebze de olsa ihtiyaçlarını giderdiler.

 

KOCAELİ’DE YARDIMLAR 41 KART’LA

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yardım alan ihtiyaç sahibi vatandaşların diledikleri yerden alışveriş yapmalarını sağlayan 41 kart hizmeti,  yardımların daha kolay ve vatandaşı mağdur etmeden ulaştırılmasını sağlıyor. Anlaşmalı marketlerden banka kartı ile alışveriş yapar gibi vatandaşların alışveriş yapmasını sağlayan 41 kart vatandaşların ihtiyaçlarını gideriyor. Komisyon tarafından araştırma sonucu değerlendirilen ailelere 41 kart aracılığı ile komisyonun belirlediği miktarda yardım yapılıyor.

 

7 BİN 623 AİLE FAYDALANIYOR

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından geliştirilen ve Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan 41 kart sahiplerine Ramazan Ayı’na özel olarak yardım paraları yüklendi. 7 bin 623 aktif 41 kart sahibi  vatandaş verilen yardımlar ile anlaşmalı marketlerden alışveriş yapma imkanı buldu.

 

866 BİN TL  DEĞERİNDE YARDIM

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen  yardıma muhtaç vatandaşların derdine bir nebze olsun derman olan 41 kart hizmeti ile gıda yardımı alan ailelere Büyükşehir Belediyesi  tarafından  Ramazan ayına özel olarak yatırılan yardım miktarı kadar daha kartlarına yardım miktarı yatırıldı.Toplam   866 bin lira değerindeki yardımlar ile  vatandaşların yüzü güldü.

 

SÜREÇ NASIL İŞLİYOR

Gıda yardımı için; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masası’na fakirlik belgesi ve nüfus cüzdan fotokopisi ile birlikte başvuru alınıyor. ‘Sosyal Doku’ programına kayıt edilen bilgiler müdürlükçe takip ediliyor. Sosyal İnceleme Servisi’nde görev yapan uzman personeller inceleme yapıyor. Daha sonra dosyalar ‘Sosyal Yardımlar Değerlendirme Kurulu’na sunuluyor. Değerlendirme kurulunda, kurul üyeleri dosyayı görüşerek vatandaşın yardıma ihtiyacı olup olmadığına, ihtiyacı varsa yardımın çeşidine ve miktarına karar veriyor. Sosyal Yardımlar Değerlendirme Kurulu’nda gıda yardımı almaya hak kazanan vatandaşların isimleri, T.C. kimlik numaraları ve telefon numaraları günlük olarak bankaya tebliğ ediliyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817