41 YILINI DOLDURAN ESNAFLARA PLAKET

Ticaret İl Müdürlüğü ile ortaklaşa bu yıl 2. si düzenlenen etkinlik kapsamında İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, esnaflarla Kültür Tepesi’nde kahvaltıda bir araya geldi. Başkan Doğan’ın ev sahipliğindeki buluşmaya esnafların yanı sıra Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, Ahilik Derneği Başkanı Mustafa Bozkurt, Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, oda başkanları ve esnaf katıldı.

BİZİ UNUTMADINIZ

Ahilik Derneği Başkanı Mustafa Bozkurt buluşmada yaptığı konuşmada, Başkan Doğan’a her zaman kendilerine destek olup yanlarında olduğu için teşekkür etti. İzmit’te 50 yılı aşkın zamandır esnaflık yapan

Yükseller Fotoğrafçılığın sahibi Avni Yüksel de, “70 yaşına geldik ama vatanımıza milletimize faydalı olmak için halen çalışıyoruz. Bizi unutmadığınız için teşekkür ediyoruz” dedi.

HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE EDELİM

Ticaret İl Müdürü Veysi Uzun Kaya da ülke olarak esnaflara çok şey olduğumuzu belirterek “ülkemizin hedeflediği çok güzel yerler var, bu hedeflere hep birlikte emin adımlarla yürüyoruz. Biz hiç bir zaman zalimlere boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Ülkemiz üzerine oynanan oyunlar hiç bitmeyecek ve kimse de başarılı olamayacak. Esnaflıklarımıza dik duruşundan dolayı teşekkür ediyoruz. Stokçuluğa, haksız mücadele içinde olanları bize bildirin.  İzmit Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan, esnaf dostu ve esnafla ilgili konularda her zaman yanımızda oldu. Kendisine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

ESNAFLIK ZOR VE KUTSALDIR

İzmit Belediye Başkan Doğan da yaptığı konuşmada “ davetimize icap ederek soframıza bereket, şeref verdiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Öğrencilik hayatımın önemli kısmını esnaflıkla geçirdim. Esnafın ne  zorluklar içinde olduğunu, ne stresler çektiğini  az çok bilirim.  Ticaret kolay iş değil. Peygamber Efendimizin de yaptığı kutsal bir iş. Esnafımız aynı zamanda dert ortağımızdır. Türk milleti bin yılı aşkındır Anadolu coğrafyasındaki varlığını güçlü ve önemli değerlerine sahip çıktığı için kordu. Ahilik de bunlardan birisidir. Esnaflık her yerde bir iz bırakmak, hoş bir seda bırakmaktır. Bu işi yaparken günü kurtarmak değil ilkelerle yapmaktır. Aramızda az da olsa fırsatçılar var. Bunlara esnaf demek esnaflarımıza haksızlık olur. Bunlar da bir gün yok olup gider. Yeter ki değerlerimize sahip çıkalım, doğruluktan, adaletten ayrılmayalım. Allah işinizi kolay kılsın, bereket versin.

İZMİT DÜNYA HARİKASI BİR ŞEHİR

İzmit Belediyesi esnaf dostu bir belediyedir. Bazen bazı uygulamalarımız sizi zorluyor olabilir, ama amacımız sizin işinizi zorlaştırmak için değil, şehirdeki düzeni, adaleti oluşturmak içindir. Biz, güzel bir aileyiz. Dünya harikası bir şehirde yaşıyoruz. Bu şehir bir çok döneme, medeniyete tanıklık etmiştir.

ENGELLEYENLER ŞİMDİ HAPİSTE

Kültür Tepesi’nin bu hale gelmesi için Ankara kapılarında az mücadele vermedik. Bazı bürokratlar bu güzel hizmetleri engellemek için  uğraştılar. Onlar bu gün  hapishanede cezalarını çekiyorlar.  Her yere girmiş ihanet şebekesi şehrimizdeki güzel hizmetlerimizi bile engellemeye çalıştılar. Kültür Tepesi’nde çok daha güzel etkinlikler yapılacak. Tarih Koridoru, SEKA Park, Ekopark, Gölkay Park, sağlıkta yapılan yatırımlar şehrimize yeni müşteriler katmaktır. Türkiye’de tek olan Deprem Müzemizi açtık, Sanal Gerçeklik Küresi’ni yakında açacağız. Esnaflarımızdan bu güzel yerleri, hizmetleri gezip görmelerini bekliyoruz. 41 yıl esnaf olarak kalmak kolay değil. Bu gerçekten bir değeri ifade ediyor. Ahilik değerlerini taşıyan siz esnaflarımıza nice 41 yıllar diliyorum. Elleriniz, alın teriniz öpülesidir. Yeni yetişen esnaflarımıza, iş adamlarımıza çok güzel örneklersiniz.

MAKAM DA YALAN

10 yıldır belediye başkanı olarak bu şehre hizmet ediyorum. Bütün çabamız, gecemizi gündüzümüze katarak, milletin kuruşunu ziyan etmeden milletime hizmet etmektir. Hoş bir seda bırakmak, arkamızdan bir Allah razı olsun denilmesi, dua almak, bizim için en büyük ödüldür. Yunus Emre “mal da yalan, mülk de yalan” demiş. Ben de bu söze bir ekleme yapıyorum “makamda yalan, al biraz da sen oyalan” diyorum. Allah ülkemize birlik, dirlik, güç, kuvvet versin. Başta Cumhurbaşkanımıza, devlet adamlarımıza ve vatanımız için canını feda eden kahramanlarımıza Allah güç kuvvet versin” dedi.  Etkinlikte, Ahilik Derneği Başkanı Mustafa Bozkurt tarafından esnaflara katkılarından dolayı Başkan Doğan’a teşekkür edilerek tablo hediye edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817