5 bölge kentsel dönüşüm ve gelişim alanı oldu, NCITY kurtuldu
İlimizde aralarında Kocaeli Fuarı ile NCITY Alışveriş Merkezi`nin de bulunduğu alan dahil 5 bölge “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Bölgesi” ilan edildi. Resmi Gazete`de yayımlanarak yürülüğe giren karara göre Kocaeli Fuarı`nın yanı sıra İzmitYenimahalle`de esmer vatandaşların bulunduğu bölge de kentsel dönüşümün içinde yer aldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu bölgeler için proje hazırlamaya başladı.
 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin başvurusu sonucu hazırlanan ve Resmi Gazete`de yer alan kanunla yıllardır mülkiyet ve ruhsat sorunu yaşayan NCITY Alışveriş Merkezi de kurtulmuş oldu. Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Bölgesi içinde kalan NCITY bundan sonra mülkiyet ve ruhsat sorunu yaşamayacak. Fuar içinde kalan pek çok işletme de artık Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin olacak.
 
Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Yasası`nın yürürlüğe girmesiyle birlikte ilimizdeki pek çok sorunlu binanın sorunu çözülürken Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin sorunu yine çözülemedi. Kıyı kenar çizgisinin içinde kalan Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin hizmet binası bu nedenle Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Bölgesi içinde yer alamadı. Kıyı kenar çizgisinin sınırı belediye binasının tam hizasında başlıyor.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817