banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

“5 yılda Derince çok değişti”
 Derince Belediyesi’nin mahalle kültürünü yeniden yaşatmak amacıyla hizmete açtığı Çınarlı Mahalle Konağı’nı gezen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yapılan çalışmalardan övgüyle bahsederek 5 yılda Derince’nin çok değiştiğini vurguladı

 

Mahalle sakinlerinin sosyal yaşamına katkı

Geçmişten günümüze uzanan eserler arasında yer alan ‘Mahalle Konakları’ Derince’de en güzel şekilde yansıtılıyor. Mahalle kültürünü yeniden yaşatmak maksadıyla geçtiğimiz yıl içerisinde Mersincik Mahalle Konağı’nı hizmete açan Derince Belediyesi, bu yıl ise Çınarlı Mahalle Konağı’nı ve meydan düzenlemesini tamamlayarak, ilçe sakinlerinin  kullanımına sunmuştu. Eğitimden sağlığa, kültürel etkinliklerden sosyal yardımlaşmaya kadar pek çok alanda hizmet verecek olan Çınarlı Mahalle Konağı bünyesinde barındırdığı muhtarlık kısmının yanı sıra bilgi evi olarak da halka hizmet veriyor. Çınarlı Mahalle Konağı henüz yeni açılmasına rağmen merkezde düzenlenen dikiş, el nakışı, iğne oyası, keçe yapımı, spor ve matematik olmak üzere 6 ayrı kurstan 520 kursiyer yararlanıyor. Hem hanımlara hem de öğrencilere hizmet veren Çınarlı Mahalle Konağı,  mahalle sakinlerinin sosyal yaşamına da önemli oranda katkı sağlamış durumda.

 

Önce aşure dağıttılar, sonra konağı gezdiler

İlçe genelinde birçok projeyi hayata sokan Derince Belediyesi’nin mahalle konakları kapsamında Mersincik’ten sonra hizmete açtığı ikinci merkez olan Çınarlı Mahalle Konağı’nın ziyaretçileri vardı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, AK Parti Derince İlçe Başkanı Ahmet Ark, Çınarlı Mahalle Muhtarı İbrahim Sümer, başkan yardımcıları ve teşkilat mensupları Çınarlı’ya yaptıkları ziyaretler esnasında ilk olarak Çınarlı Köy Meydanı olarak bilinen alanda Muharrem ayı nedeniyle aşure dağıtımı yaptılar. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılaşan başkanlar, aşure dağıtımının ardından bu kez konakta incelemelerde bulundu. Kentin dört bir yanında projelerini hayata geçiren Derince Belediyesi tarafından hizmete açılan Çınarlı Mahalle Konağı’nda tüm odaları tek tek gezen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ilçede son 5 yıllık süreçte yapılan çalışmalarla Derince’nin çok değiştiğini vurgulayarak, bu hizmetlere imza atan Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar’ı tebrik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826